Vijesti 04.01.2023.

Brajlović turistima iz Srbije kojima su izbušene gume platio sve troškove

ČITANJE: 2 minute

Poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović platio je nove gume i montažu državljanima Srbije kojima je su u Sarajevu izbušene gume, baš kako je to i najavio.

– Želim samo da Vam javim da je Sejo ispoštovao svaku reč i da je stvarno kupio sve nove gume, platio montiranje, balansiranje i dobili smo besplatnu večeru.

Znam sve to jer sam ja vozač Dacia vozila, a moj zet je vozač Volvo vozila. A kao višegodišnji pratilac vaše stranice želeo sam da sa Vama podelim informaciju iz prve ruke. Smatram da ovim lošim gestom smo upoznali mnogo divnih ljudi u Sarajevu, počev od policije, forenzičara, vulkanizera, vlasnika konobe Luka iz Sarajeva kao i velikom gospodinu Seji koji sve sve finansirao, svi su pružali bezuslovnu pomoć kako su znali i umeli.

Ja samo mogu da kažem hvala tom čoveku koji nam je omogućio da upoznamo predivne ljude iz Sarajeva, izjavio je Bojan Gregurek, objavljeno je na Stranici ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Podsjećamo, kada je objavljena vijest da su na dva automobila sa srbijanskom registarskim tabicama u Sarajevu izbužene gume, Sejo Brajlović, vlasnik restorana “Brajlović” obećao je da će im kupiti nove gume. Tada su na Facebooku objavili:

– Radi ovakvih pojedinaca koji nam “uništavaju” dobrosusjedske odnose, osobama koje su došle da ostave novac u našem gradu, želimo da platimo kompletnu uslugu mijenjanja guma i balansiranja i na taj način da se “odužimo” za mnogobrojne goste koji su bili kod nas u restoranu koji su nam dali povjerenje, a broje se na hiljade u zadnjih mjesec dana. Sarajlije su inače uvijek bili domaćini koji su poštovali turiste i koji su uvijek dobrodošli u naš grad. “Ovi” koji su ovo uradili, neka im ide na čast! – poručili su.