Vijesti 02.12.2017.

Budžet Banjaluke za narednu godinu veći za dva miliona

ČITANJE: 1 minuta

Gradski budžet Banjaluke za narednu godinu vjerovatno će biti veći za oko dva miliona KM, izjavila je načelnik Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Banjaluka Božana Šljivar.

Šljivareva je nakon završene javne rasprave o nacrtu gradskog budžeta navela da su građani najviše interesa pokazali za komunalne probleme.

“Iako je Grad u proteklom periodu dosta ulagao u komunalnu infrastrukturu, to i dalje ostaje gorući problem za koji će se morati izdvojiti značajan dio sredstava iz budžeta, ne samo za održavanje postojećeg stanja, već i za nove kapitalne investicije”, rekla je Šljivareva.

Ona je navela da će iz gradskog budžeta za narednu godinu biti izdvojeno oko 20 miliona KM za kapitalne investicije, od čega 18 miliona za komunalnu infrastrukturu, milion KM za uređenje poslovnih zona, a biće ulaganja i u uređenje spomen-obilježja i druge manje projekte.

Oko dva miliona KM biće izdvojeno za subvencije za privredu i poljoprivredu, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Šljivareva je rekla da će biti obezbijeđena i sredstva za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture, sport i slično.

Skupština grada Banjaluka je na sjednici održanoj 23. novembra prihvatila nacrt gradskog budžeta u iznosu od 129.370.000 KM, a javna rasprava je trajala od 24. novembra do 1. decembra.

(Srna)