Vijesti 17.01.2023.

Čubrilović: Unaprijediti uslove rada zaposlenih u putničkom saobraćaju

ČITANJE: 1 minuta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Vlada Srpske prepoznala značaj putničkog saobraćaja u očuvanju privrednog i društvenog života, te da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti na unapređenju uslova rada zaposlenih u putničkom saobraćaju.

Tokom sastanka u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske o rješavanju problema javnog prevoza u Srpskoj i pronalaženja mehanizama za unapređenje uslova rada prevoznika, Čubrilović je ukazao na značaj javnog prevoza u Republici Srpskoj, te podržao rješavanje problema prevoznika.

On je rekao da je neophodno zaštititi putnički saobraćaj u Srpskoj i izmijeniti zakonsku regulativu na nivou BiH.

“Putnički saobraćaj je ugrožen, te je neophodno pronaći modalitete a ciljem održavanja nesmetanog funkcionisanja putničkog saobraćaja i stabilnosti”, istakao je Čubrilović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predsjednik Udruženja poslodavaca saobraćaja i veza Republike Srpske Dejan Mijić rekao je da u oblasti javnog prevoza i putničkog saobraćaja postoje brojni problemi, kao što su nelegalni prevoz, nedostatak radne snage, finansijski problemi i zakonska regulativa na nivou BiH.

Mijić je zahvalio Čubriloviću za iskazanu podršku, dodajući da je pri rješavanju problema izuzetno značajna pomoć resornog ministarstva, što će doprinijeti opstanku javnog prevoza i preduzeća.

(Srna)