Vijesti 17.01.2023.

Čudić: “Eko toplane” da dostave detaljnu analizu stanja

ČITANJE: 1 minuta

Do danas nije stigao zvanični zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine grada o stanju u preduzeću “Eko toplane Banjaluka”, ni od Uprave ni od gradonačelnika, izjavio je Srni potpredsjednik gradske Skupštine Saša Čudić.

“Problem je prisutan već duže vrijeme. Tom pitanju treba posvetiti posebnu pažnju, ali sa detaljnom analizom zbog čega nastaju problemi – da li zbog gubitka toplotne enrgije, nabavke energenata ili poskupljenja drugih energetskih resursa”, rekao je Čudić.

Istakao je da problem zaslužuje pažnju Skupštine grada, ali da će to pitanje razmatrati kada rukovodstvo gradske Skupštine i odbornici dobiju detaljnu analizu.

“Termin sjednice utvrdiće Kolegijum Skupštine”, kaže Čudić.

Upravni odbor “Eko toplane Banjaluka” pozvao je donosioce odluka u gradu da hitno reaguju jer je, kako ističu, “ugrožena likvidnost i poslovanje preduzeća”.

“U ovakvim uslovima, nemoguće je ostvariti pozitivno poslovanje uz prihode od prodaje toplotne energije po cijenama koje su iste od početka obavljanja komunalne djelatnosti ovog privrednog društva 2018. godine”, navodi se u saopštenju iz “Eko toplana Banjaluka”.

(Srna)