Magazin 04.07.2022.

Čuvena muzička imena na “Banja Luka Fest-u” od 6. do 9. jula

ČITANJE: 3 minute

Publika iz cijelog regiona i ove godine stiže u Banjaluku, na festival koji je za samo godinu dana postao onaj o kome se najviše priča i koji se željno iščekuje.

Drugo izdanje internacionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula. Nakon što je već prve godine festival stekao status jednog od najznačajnijih u regionu, i ovog puta, na pozornici pod otvorenim nebom nastupiće čuvena muzička imena u potpuno novim i drugačijim izdanjima.

Festival otvaraju rok velikani, grupa Bajaga i Instruktori 6. jula koncertom za rok grupu, orkestar i hor.

Vanvremenska muzička diva, Josipa Lisac nastupiće druge večeri Banja Luka Fest-a 7. jula, dok će treće festivalsko veče, 8. jula biti rezervisano za svjetski poznatu, špansku muzičku zvijezdu Luz Kasal, koja je poznata po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, prije svih “Piensa En Mi” i “Un Ano de Amor” iz kultnog filma “Visoke potpetice”. Naša publika, Luz Kasal dodatno je zavoljela i kroz pjesmu “Madrugadas”, naslovnu numeru filma “Montevideo, vidimo se”.

Na zatvaranju festivala 9. jula nastupiće Zdravko Čolić. Naša najveća muzička zvijezda premijerno u Banja Luci održaće koncert u pratnji simfonijskog orkestra. Publika Banja Luka Fest-a imaće priliku da prisustvuje svjetskoj premijeri koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“.

Koncert Zdravka Čolića rasprodat je mjesec dana prije početka festivala, dok karata za ostale festivalske programe još uvijek ima u manjim količinama.

Muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banja Luku i ovog ljeta centrom regiona.

“Sa prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko povjerenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Srećni smo da smo uspjeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom dijelu regiona, zbog čega su naše ambicije bile zaista velike kada su u pitanju ovogodišnji program, produkcija i  organizacija. Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspjeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banja Luke, kao mjesta dobrih susreta”, rekla je Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Fest-a.

Banja Luka Fest već je stekao status festivala za koji se vezuje prepoznatljiv umjetnički program, visok produkcijski standard, elegancija i glamur. Ova manifestacija obogatila je kulturni život Bosne i Hercegovine i na sebe skrenula pažnju kompletne javnosti. Medijske ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, kao i svi značajniji domaći mediji, već su najavili svoje prisustvo na ovogodišnjem crvenom tepihu festivala sa koga će izvještavati tokom četiri festivalska dana. Pored muzičkih velikana čiji koncerti se iščekuju sa velikom željom i interesovanjem, događaju će prisustvovati naše najveće glumačke i TV zvijezde.

I ove godine, organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom. Svako festivalsko veče pratiće i posebno osmišljeni after party-ji na otvorenom sa bogatim muzičkim programom.

Portal Banjaluka.net u saradnji sa agencijom STARS & MORE organizovaće na Facebook stranici portala nagradnu igru na kojoj će dodijeliti ulaznice za predstojeći “Banja Luka Fest”.

Pratite Facebook stranicu portala Banjaluka.net i učestvujte u nagradnoj igri.

 

(A.M.)