Politika 21.10.2021.

Cvijanović se sastala sa Švedom

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Varšavi sa državnim sekretarom u Ministarstvu porodice i socijalne politike Poljske Stanislavom Švedom.

Prethodno je predsjednica Srpske učestvovala na naučnom panelu na Institutu za slavistiku Univerziteta u Varšavi na kojem je razgovarano o poziciji Srpske u okviru ustavnog sistema BiH, procesu evropskih integracija, kao i odnosu Poljske prema politikama EU.

Panelu su prisustvovali i predstavnici Instituta za međunarodne odnose Poljske i Udruženja koje se bavi izučavanjem političkih i društvenih procesa na postjugoslovenskom prostoru, objavljeno je na Instagram profilu predsjednice Srpske.

– Odličnim i kvalitetnim komentarima i pitanjima, dobro upućeni mladi naučnici i studenti Varšavskog Univerziteta dali su veliki doprinos sadržajnoj i dinamičnoj raspravi. Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na naučnom panelu i razmijeniti mišljenja sa stručnim i mladim ljudima – navela je Cvijanović.

Ranije danas predsjednica Srpske uručila je Enciklopediju Republike Srpske Institutu za slavistiku na Univerzitetu u Varšavi.

(N.S)