Vijesti 09.04.2017.

Đaci uređuju park “Kupusište”

ČITANJE: 1 minuta

U četvrtak, dana 06. Aprila 2017.godine održan je jednodnevni trening- seminar za srednjoškolce i članove banjalučke regije mRESURS-a (Mreže Savjeta učenika Republike Srpske) u prostorijama Crvenog Krsta Banja Luka.

Na seminaru su prisustvovali predstavnici Savjeta učenika iz 23 škole banjalučke regije, u koju spadaju opštine: Gradiška, Srbac,Čelinac, Kneževo, Kotor Varoš, Ribnik, Mrkonjić Grad i Šipovo, te grad Banja Luka.

Tokom cjelodnevnog trening programa, srednjoškolci banjalučke regije su uz interakciju, isplanirali akciju “Ostavi trag” kojom planiraju da unesu pozitivne promjene u današnjem društvu.

Sama ideja akcije “Ostavi trag” je da podstiču aktivističku I društveno-korisnu stranu srednjoškolaca jer smatraju da srednjoškolci sami svojim radom i aktivizmom moraju doprinijeti unapređenju svoje lokalne zajednice.

Dio akcije koji će biti realizovan u gradu Banjaluci se zasniva na uređenju banjalučkog parka poznatom pod nazivom “Kupusište”. Realizacija akcije planirana je za 27. April. 2017.godine, a zasnivala bi se na izradi kanti za otpatke i uređenju klupa jer srednjoškolci grada Banjaluke smatraju da park na takvoj lokaciji mora biti bolje opremljen i pristupačan građanima.

Srednjoškolci grada Banja Luke pozivaju sve građane dobre volje, opštinske vlasti da podrže srednjoškolce 27. aprila. 2017.godine, i da nam se pridruže u realizaciji ove akcije u periodu između 8 i 16h.