Vijesti 03.01.2023.

Daliboru Mandiću produžen pritvor zbog ubistva radnog kolege

ČITANJE: 1 minuta

Daliboru Mandiću (36) iz Banjaluke koji je osumnjičen da je  ubio radnog kolegu Ariela Bogdanovića (28), kojeg je devet puta izbo nožem, banjalučki Okružni sud produžio  je pritvor za još dva mjeseca.

Kako je saopšteno iz suda, ta mjera mu je produžena zbog bojazni od bjekstva, ponvaljanja krivičnog djela, težine krivičnog djela i bojazni od remećenja reda i mira.

Mandića  terete za teško ubistvo na svirep ili podmukao način zašto je  predviđena je najmanja kazna od deset godina ili dugotrajni zatvor.

Mandića je osumnjičen da je  monstruozni zločin počinio 2. decembra oko 19 časova u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci u blizini benzinske pumpe i tržnog centra “Merkator”.

Prema informaciji iz istrage policija je došla do određenih informacija koje ukazuju da je osumnjičeni ipak planirao zločin i da je žrtvu čekao da naiđe s posla u blizini tržnog centra “Delta”. Kada je Bogdanović naišao, došlo je do sukoba tokom kojeg ga je Mandić ubo nožem u leđa u predjelu ramena.

Napadnuti mladić, iako teško ranjen, je pokušao da pobjegne te je pretrčao Bulevar srpske vojske, ali je nakon nekoliko stotina metara  pao u blizini obližnje benzinske pumpe. Tu ga je Mandić sustigao te ga ubo još osam puta nožem i usmrtio.

E.M.