Vijesti 29.03.2017.

Dan otvorenih vrata u banjalučkoj policiji

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obilježanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, u Centru javne bezbjednosti Banjaluka danas je održan Dan otvorenih vrata.

U okviru Dana otvorenih vrata, kroz neposredno druženje sa djecom predškolskog i školskog uzrasta, prezentovan je rad policijskih službenika, tehnička sredstva i oprema kojom raspolažu organizacione jedinice ovog Centra, a Jedinica za podršku Banjaluka je izvela pokaznu vježbu koja se sastojala iz dva dijela.

“U prvom dijelu je izvedena taktička vježba hapšenja izvršioca teškog krivičnog djela u improvizovanom zatvorenom prostoru, a u drugom dijelu izvedena je vježba hapšenja lica koje je nakon izvršenja krivičnog djela, vozilom „bježalo“ sa mjesta događaja”, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Takođe, za prisutne je organizovana i izvedena vježba angažovanja posebno dresiranih službenih pasa u otkrivanju i pronalaženju opojnih droga i minsko-ekspozivnih sredstava.

Za najmlađe posjetioce upriličena je podjela slatkiša.

U saopštenju se ističe i da su Policijski službenici povodom akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji MUP-a Republike Srpske, u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS u Banjaluci i Gradišci, dobrovoljno darivali krv, u namjeri povećavanja zaliha krvi i spasavanja života građana kojima je krv potrebna.

(Nezavisne)