Vijesti 10.07.2016.

Danas skokovi sa Gradskog mosta: Pogledajte spisak takmičara

ČITANJE: 2 minute

Najveća atrakcija 64. “Ljeta na Vrbasu”, skokovi sa Gradskog mosta, i ove godine će nam ponuditi istinski spektakl.

“Banjalučka lasta”, koja ima višedecenijsku tradiciju, održaće se u nedjelju, 10. jula. Program počinje od 15 časova, prva serija skokova zakazana je za 16, a druga za 17 časova. Proglašenje pobjednika je u 18 časova.

Aktuelni šampion i trostruki pobjednik Borko Miladinović u sedmom nastupu će pokušati da podigne četvrti pehar. Ipak, zadatak mu neće biti nimalo lak, pošto će za rivale imati najbolje skakače sa prostora bivše Jugoslavije.

Banjaluka će se uzdati u svojih šest aduta, a na djelu ćemo vidjeti i takmičare iz Zenice, Kragujevca, Užica, Beograda, Mostara…

Za laskavo priznanje će se boriti: Nikola Vuksan (Banjaluka), Igor Arsenić (Banjaluka), Zvjezdan Arsenić (Banjaluka), Amar Ćatić (Banjaluka), Đorđe Gajić (Banjaluka), Elvis Gačić (Banjaluka), Sanel Duvnjak (Zenica), Mustafa Šarić (Zenica), Sanel Selman (Zenica), Muhamed Mahmić (Zenica), Marko Pavlović (Kragujevac), Goran Bojić (Kragujevac), Mladen Cvetković (Kragujevac), Marijan Milanović (Kragujevac), Danko Dangubić (Konjic), Elvir Kovačević (Konjic), Aleksandar Aleksić (Užice), Goran Tejić (Užice), Borko Miladinović (Beograd), Dino Bajrić (Sarajevo), Vedad Bašić (Mostar).

Koordinator skokova Zoran Sanković rekao je tada da se u Banjaluci skače isključivo “banjalučka ili vrbaska lasta”, koja sadrži određene gimnastičke elemente.

“Posebna je zanimljivo da dubina Vrbasa na mjestu u koji se skače iznosi svega dva i po metra, a skače se sa visine od 12 metara, te je potrebo veliko umijeće i hrabrost skakača da bezbjedno skoči sa te visine”, objasnio je Sanković.

Jedna od najstarijih manifestacija u BiH “Ljeto na Vrbasu 2016.” trajaće do 24. jula.

U Banjaluci će danas biti obustavljen saobraćaj u jednoj kolovoznoj traci u zoni gradskog mosta zbog održavanja manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, najavljeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Privremena obustava saobraćaja biće na snazi od 12 do 19.30 časova.