Vijesti 25.06.2024.

Danas veliki defile kočija u centru Banje Luke povodom praznika Duhovi

ČITANJE: 1 minuta

Sve je spremno za održavanje manifestacije „Duhovski utorak“, kojom će Banja Luka, poštujući tradiciju i običaje, danas obilježiti veliki hrišćanski praznik – Duhove.

Osim slavskog obreda i prigodnog programa, koji će biti upriličen na Novoj pijaci od 13.00 časova, toga dana od 17.00 časova, sve posjetioce kod Hrama Hrista Spasitelja očekuje bogat kulturno – umjetnički program u okviru kojeg će biti upriličen defile kočija.

Inače, praznik Duhovi praznuje se tri dana i nekada je bio obilježavan u gradu na Vrbasu na tradicionalan način. Upravo s ciljem očuvanja stare tradicije Grad Banja Luka i gradska „Tržnica“ prirediće i ove godine bogat program u kojem će moći uživati svi sugrađani i posjetioci.

Grad Banja Luka poziva sve sugrađane i posjetioce da se pridruže i budu dio ovog jedinstvenog događaja, koji će i ove godine oživjeti tradiciju prijašnjih vremena.

Podsjećamo, zbog održavanja manifestacije „Duhovski utorak“, danas će na snazi biti izmjena u režimu odvijanja saobraćaja u centru grada, u periodu od 16.30 do 18.30 časova.