Magazin 11.11.2018.

DANI SRPSKE KULTURE Banjalučko studentsko pozorište u Rumuniji

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučko studentsko pozorište učestvuje na Danima srpske kulture u Temišvaru gdje će u okviru pozorišnog festivala “Teatros fest” publika imati priliku da sutra veče vidi višestruko nagrađivanu predstava “Life”, u režiji Aleksandra Pejakovića.

“Velika nam je čast što smo dio najveće kulturne manifestacije u Rumuniji i jednog od najznačajnijih predstavljanja srpske kulture u Istočnoj Evropi. Zahvalni smo Savezu Srba u Rumuniji na ljubaznom pozivu sa kojima želimo da sarađujemo, jer prateći njihove aktivnosti saznali smo da mnogo rade na afirmaciji srpske kulture u Temišvaru. Srećni smo što predstavljamo Banjaluku i Republiku Srpsku i u tom gradu”, rekao je reditelj predstave Aleksandar Pejaković.

Podsjetio je da je predstava “Life” u septembru izvedena u Loznici u okviru manifestacije u Centru za kulturu “Vuk Karadžić”, u okviru “Dana Republike Srpske”, dok je predstava “Mlijeko”, u režiji Slobodana Perišića kao dio iste manifestacije izvedena u Užicu.

Dani srpske kulture u Temišvaru počeli su 1. novembra prikazivanjem dokumentarnog filma “Zaspanka za vojnike”, reditelja Predraga Gage Antonijevića, snimljenog po motivima “Srpske trilogoije”, Stevana Jakovljevića.

Do 30. novembra publika će u okviru manifestacije imati priliku da prati niz umjetničkih sadržaja i kulturnih programa kao što su sajam knjige, likovna kolonija, večeri horske muzike, koncerti tamburaškog orkestra i mnogi drugi. Posebna pažnja programa posvećena je mladima i njihovom stvaralaštvu.