Magazin 22.05.2021.

Danijel Redklif igra glavnu ulogu u filmu “Mis Sarajevo”?

ČITANJE: 1 minuta

Danijel Redklif, planetarno poznati glumac po ulozi u serijalu filmova Hari Poter, prema dostupnim podacima na IMDb-u, igraće glavnu ulogu u filmu “Mis Sarajevo”.

Naime, 29. maja 1993. godine održan je izbor za najlepšu devojku opkoljenog Sarajeva. Titulu Mis opkoljenog Sarajeva ponela je Inela Nogić i postala simbol otpora grada na Miljacki. U isto vreme je, zajedno sa svojim koleginicama, poslala poruku svetu o tome šta se događa u ratnom Sarajevu.

Ovaj događaj inspirisao je Briana Ena i U2 da napišu pesmu “Mis Sarajevo”, koja je bila jedini singl sa albuma Oridžinal Soundtreks 1 iz 1995. godine.

Pesma je dostigla 6. mesto na listi singlova Ujedinjenog kraljevstva, te je bila pozicionirana među prvih deset hitova mnogih evropskih zemalja. Bono je naveo pesmu “Mis Sarajevo” kao njegovu omiljenu U2 pesmu.

Za sada, nije poznato mnogo detalja o filmu, kao ni mogući datum njegovog izlaska, ali je poznato da će ga režirati francuski režiser David Oelhofen, prenosi B92.

Radnja filma će da prati humanitarnog radnika, koji govori o svom životu u Sarajevu za vreme rata u Bosni i Hercegovini.

(A.M.)