Magazin 28.07.2020.

Danske eko pelene Bambo Nature oduševile i naše mame: Od sada dostupna i linija proizvoda za njegu!

ČITANJE: 2 minute

Svi roditelji koji imaju mališane u pelenama ili ih očekuju, a pobornici su organskih prirodnih rješenja, mogu da odahnu. Na tržište Bosne i Hercegovine stigla je linija proizvoda za dječiju njegu bez vještačkih mirisa i boja pod imenom Bambo Nature.

Dolazak ovog danskog brenda na naše tržište prvo je učinio dostupnim našim mama svjetski hvaljene i poznate pelene za djecu, ali je odnedavno asortiman dopunjen i preparatima za njegu kože: uljem za kupanje, šamponom za pranje kose i tijela, umirujućom kremom, losionom za tijelo i vlažnim maramicama u pakovanjima različitih veličina.

Prva iskustva majki sa ovim proizvodima pokazala su da brend zaslužno brzo stiče povjerenje zahvaljujući vrhunskom kvalitetu.

„Ono sto nam je bilo veoma važno pri kupanju bebe jeste da nam proizvod ne isuši kožu, jer je bebina koža mlada i osjetljiva. To smo i postigli. Kupka i ulje lijepo njeguju i očiste kozu, a ne isušuju je, a losion za tijelo je dobro navlaži i hidrira. Dovoljno je reći da beba zaspi svaki put za vrijeme nanošenja i kratke masaže.“, rekla je jedna od majki koja je svoje zalihe do skora nabavljala iz susjednih zemalja, a sada napokon može da proizvode kupi i u najbližoj apoteci.

Radi se o proizvodima dizajniranim sa velikom pažnjom prema detaljima, koji osiguravaju pouzdanost i pozitivne efekte po zdravlje djece. Bambo Nature u proizvodnji ne koristi alergene, parfeme, parabene i druge štetne hemikalije koje mogu iritirati dječiju kožu. Njihove pelene imaju posebnu prednost – indikator vlažnosti koji pokazuje kada je vrijeme za presvlačenje, a njihova upijajuća sposobnost nadmašuje mnoge druge.

Osim toga, brend je nosilac niza važnih međunarodnih sertifikata, od kojih ističemo sertifikat kojim se potvrđuju hipoalergena svojstva svih proizvoda (Asthma Allergy Nordic) i usklađenost sa ekološkim standardima (Nordic Swan Ecolabel).

Povodom ulaska na naše tržište, Bambo Nature poklonio je jednoj mami odnosno njenoj bebi, mjesečne zalihe svojih proizvoda. Za naredni period kompanija sprema još zanimljivih poklanjanja, noviteta i olakšica za naše mame, a sve aktivnosti možete jednostavno pratiti na zvaničnoj Facebook stranici.

Proizvodi Bambo Nature su dostupni u skoro svim apotekama širom BiH, među kojima su Moja Apoteka, Anapharm i B-pharm, ali i brojne druge. Više informacija o brendu i proizvodima u ponudi moguće je pronaći na zvaničnom sajtu.