Vijesti 09.11.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Ifet Feraget ostaje uz nas, nema potrebe za sto advokata

ČITANJE: 1 minuta

Ifet Feraget ostaje naš jedini advokat, ponovio je večeras Davor Dragičević, otac stradalog Davida koji mjesecima traži istinu o smrti njegovog sina.

– Tužilaštvo zna i priznalo je danas, sve što sam rekao ovdje je istina. Ifet Feraget je ostao uz mene, on je i bio priključen timu na moj zahtjev. O ostalima ne bih da sudim, neko se prepao, ne zamjeram nikome. Zora će ostati uz mene i majku Suzanu i davati nam savjete. Osim Ifeta niko neće biti glavni, nema potrebe za sto advokata, a ostalim troma je otkazana punomoć. Ako su bili moji zastupnici trebali su me lično obavijestiti o sastanku – izjavio je Davor okupljenim građanima, nakon što se danas zvanično rastao sa pravnim timom formiranim u avgustu.

“Ubice, ubice” skandirali su građani koji su došli na banjalučki Trg da daju podršku ovoj porodici u borbi za istinu.

– Kada se riješi ubistvo Davida Dragičevića i Dženana Memića, sve će se drugo riješiti. Da nisam izašao ovdje i svi vi, predmet bi ostao zaključan. I Muriz Memić je izašao i mi idemo do kraja – poručio je Davor.

Udruženje “Pokret Pravda za Davida” biće uskoro formirano, najavio je on, dodavši da će sjedište grupe biti u Banjaluci, a za dijasporu u Beču.

– Ko ima nedoumica u vezi finansija, neka dođe, sve ću vam pokazati, slobodno pitajte. Svaka pomoć koja vam bude trebala, mi smo tu, kao i vi što ste nam dajete 229 dana. Gledajte svoju porodicu, ne trošite svoju energiju na ubice i zločince. Samo tako možemo stvoriti bolje okruženje za našu djecu – rekao je Davor.

(Srpskainfo)