Vijesti 08.05.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Mrtvog sina ne mogu da oživim, ali mogu ono što sam mu obećao

ČITANJE: 2 minute

I danas je na Trgu Krajine održan protest “Pravda za Davida”. Davidov ota, Davor Dragičević rekao je da su slike objavljene danas u Fejsbuk grupi „Pravda za Davida“ od druge obdukcije, a da prva izgleda mnogo gore.

– Počeli su nešto da mi pakuju, a mogu raditi šta hoće jer za cijeli život nisam ništa loše uradio. David je bio živ 23. marta, on je na najmonstruozniji način ubijen od strane priparnika MUP RS uz spregu sa tužilaštvom. Saznaće se ko je još umiješan u ovaj zločin. Nemate previše vremena – poručo je Davor.

Ponovio je da će se svaki poslanik u NSRS morati jasno izjasniti da li je David skočio lastu u Crkvenu, ili je on brutalno ubijen od strane države.

– Mrtvog sina ne mogu da oživim, ovdje smo zbog naše djece i budućnosti. Mogu uraditi samo ono što sam mu obećao, a kada se rodio obećao sam mu da ću ga čuvati – kaže on.

Dodao je da zločince, ubice i saučesnike Davida neće oprostiti, kao ni svu drugu djecu.

– Vaše ubijanje traje 26 godina. Sve ću goniti do kraja mog života, bez obzira ko su. Nikada više vi zločinci i mi nećemo zajedno živjeti – rekao je na Trgu Krajine.

Ponovio da su saučesništvo i ubistvo gora kazna, a rekao je da se zna ko su saučesnici i da ne želi pominjati njihova imena.

Kao i svaku veče svi prisutni su kao u horu pjevali refren Davidovo pjesme „Klinac u getu“.

Članovi grupe „Pravda za Davida“ rekli su da direktori javnih ustanova planiraju otkaze za zaposlene, te im poručili da to ne radi.

Rekli su da će ako se to desi ići do Strazbura i uzeti im pare, a te pare iskoristiti za borbu za pravdu.

Davor je pozvao nadležne da hapse osobe koje su odgovorne za ubistvo a koje je on ranije imenovao, i dodao da je on zločin riješio za dva minuta.

(srpskainfo)