Vijesti 19.09.2018.

(VIDEO) Davor Dragičević napadnut na Trgu Krajine, protest ispred MUP-a

ČITANJE: 2 minute

Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, nepoznata osoba napala je večeras na Trgu Krajine gdje se po 178. put održavalo okupljanje “Pravda za Davida”.

Grupa građana koja je prethodno bila na Trgu, trenutno se nalazi ispred zgrade MUP-a RS.

Zbog incidenta koji se desio na Trgu Krajine večeras u Banjaluci, građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka.

Išli su glavnom ulicom uzvikujući “ko je ubio Davida” i “ko je napao Davora”, a nosili su i druge parole.

Ispred zgrade PU Banjaluka je, kako javlja novinar Srpskainfo veliki broj policajaca, ali i pripadnika jedinice za podršku.

Davor Dragičević je rekao da je na Trgu Krajine večeras dobio prijetnju smrću i da je povučen za ruku.

– Imao sam otvorene prijetnje smrću na Trgu Krajine. Jedna osoba me je povukla za ruku i da mi nismo reagovali ni pripadnici MUP-a RS ne bi reagovali, kao što nisu reagovali ni kada su oteli Davida Dragičevića i ubili ga u onim tamo prostorijama – naglasio je Davor, pokazujući na zgradu Policijske uprave Banjaluka.

On je poručio da se iza zgrade nalaze “kornjače”.

– Ako neko od njih bude nešto meni uradio, nećemo otići dok ne dovedete ubice. Moje je dijete ubijeno i to svi znaju – rekao je Davor.

Rekao je da je spreman dati život za istinu, ali da neće otići sam, te je ponovio da više neće otići dok se sve ubice ne otkriju.

– Masakrirali ste mi i ubili dijete, više neću otići. Možete nam donijeti šatore, hranu i deke, jer nećemo otići dok svi ne budu privedeni – poručio je Davor.

Davor za Srpskainfo kaže da je čovjeka koji ga je napao na Trgu Krajine poslao MUP da ga isprovocira.

– Ostajemo na ovom mjestu dok ne dovedu sve saučesnike i ubice. Ovako će prije doći 5. oktobar. Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Ako ne otkriju I ne uhapse ubice onda ja krećem u lov – poručio je Davor.

Okupljeni uglas ponavljaju da izbora neće biti.

https://www.facebook.com/ReStartSrpska/videos/2177465702536396/

(Banjaluka.net/ Srpskainfo/ Video: Restart Srpska, Srpskainfo, foto: Buka)