Vijesti 26.12.2018.

Davor Dragičević pušten na slobodu, pa poručio da nastavlja sa protestom

ČITANJE: 3 minute

Davor Dragičević pušten je nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu. 

Dočekali su ga mnogobrojni građani uz povike “Pravda”.

– Ja sam Davor Dragičević, najponosniji otac likvidiranog sina. Saučesnike i ubice mog djeteta znam – rekao je on, te dodao da će Memić i on to dokazati.

Prilikom uvođenja u tužilaštvo glasno je uzvikivao “Pravda za Davida”. Davor će u toku dana biti ispitan i tužilac će donijeti odluku da li će mu biti predložen pritvor.

U tužilaštvu su bili i advokati Davora Dragičevića Dragan Tolimir i Ifet Feraget.

Kako javlja novinar Srpskainfo sa lica mjesta, nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, među kojima je i Davorova bivša supruga Suzana Radanović, te mnogobrojna policija već su se okupili ispred tužilaštva.

Suzana je za Srpskainfo rekla da se čula sa advokatima, da će Davor danas biti ispitan.

– Očekujem da će biti pušten – kratko je poručila Suzana, majka ubijenog mladića Davida.

Davoru Dragičeviću podršku je došao da pruži i Muriz Memić, koji takođe traži istinu i pravdu za svog sina Dženana.

Memić je rekao da je došao da podršku Davoru i da vidi u kakvom je stanju.

– Mislim da će mene poslušati, da se smiri. Mi hoćemo samo istinu i pravdu. Ovo juče je bilo strašno! Šta se sve radi da se ne dođe do istine. Ovo i ja isto očekujem. Ali nećemo odustati – rekao je Memić.

Podsjećamo, Davor Dragičević juče ujutro je uhapšen, nakon čega su lisice na ruke stavljene njegovoj bivšoj supruzi Suzani, lideru PDP-a Branislavu Borenoviću, narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću i bivšem poslaniku Adamu Šukalu.

Suzana, Borenović i Šukalo su pušteni iz pritvora, a zadržani su Stanivuković i Dragičević.

Advokat Ifet Feraget sinoć je izjavio da ima informacije da će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića.

Davor nastavlja sa protestom

“Davidovu majku Suzanu sam vozio kod doktora, ganjali su me po mom gradu. Noć prije sam znao šta mi se sprema. Protiv svih koji su učestvovali u tome ću podnijeti krivične prijave. Ja ću biti na trgu u 18 sati i ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicima. Moj David će dobiti pravdu i svi će u ovoj državi dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa ni za milion godina. Trg je javna površina, ovo je moja država, ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati”, poručio je Dragičević uzvikujući prije toga “Pravda za Davida”.

Njegov advokat Ifet Feraget je kazao da nisu postojali ni razlozi za njegovo hapšenje.

“Nije znao za poziv niti mu je on bio uručen, smatram da se radi o zloupotrebi ovlaštenja. Vidio je policijsku patrolu, ali oni nisu pokazali da mu žele uručiti poziv. Ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana bol zbog vođenja neadekvatne istrage. Izazvani su veliki strah, nemir i inferiornost, a namjera posljednjeg čina je bila namjera da ponize Davora Dragičevića”, kazao je Feraget.

Istakao je da se radi o časnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo da izražava svoje mišljenje, te da nikome nije ozbiljno prijetio.

(Srpskainfo,Klix)