Vijesti 09.05.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ U BEOGRADU: David je ubijen, pa neka me zatvore

ČITANJE: 2 minute

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, čija ja smrt izazvala proteste u redovna okupljanja građana, obratio se danas i medijima u Srbiji.

On je na pres konferenciji u Beogradu  rekao da je policija optužila njegovog sina da je lopov i narkoman koji se na kraju ubio skokom u rijeku Crkvenu.

Dragičević i njegovi pratioci su rekli da su u Beograd došli da razbiju medijski mrak koji je u Republici Srpskoj kada je u pitanju ovaj slučaj.

“Ja sam otac brutalno ubijenog i držanog u zatočeništvu Davida Dragičevića, Srbina pravoslavca i građanina RS i BiH. Stvarao sam Republiku Srpsku a njene institucije mi poslije 26 godina od mog ranjavanja ubijaju moju dušu, moje dijete”, rekao je Dragičević optužujući za to zločince koji dugi niz godina ruše ustav, pravo istinu i čast Republici Srpskoj i njenim građanima.

Ističe da odgovorno tvrdi da je David  ubijen i spreman je da ga odmah zatvore zbog tih tvrdnji.

Kao saučesnike u ubistvu Dragičević pominje Darka Ćuluma, direktora policije RS,  Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, tužioca Dalibora Vreću i Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet RS te doktora Željka Karana koji je vršio autopsiju Davidovog tijela.

“Jedini zvanični dokument koji imam je potvrda o smrti koju je potpisao Karan i udario pečat gdje stoji da je vrijeme smrti 18.mart  u 04:00. David je bio živ 18., 19., 20., 21. marta a  našli su ga 24 na ušću Crkvene u Vrbas. Crkvena nije rječica već kanalizacija.

Darko ilić kaže da je moj sin ušao u kuću opljačkao je, da je lopov i narkoman i da je na kraju skočio u Crkvenu. David nije bio u toj kući to je utvrđeno. 45 dana govorimo da David nije bio u toj kući, niko nas ne sluša. On nije bio lopov i samoubica već pošten momak i student Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci”, rekao je Dragičević.

Ističe da mu je rečeno prije nego što će dobiti nalaz  da se prvi i drugi obdukcioni nalazi poklapaju a da to nije istina.

“David je nađen u Crkvenoj a Karan nije izuzeo vodu iz pluća. David  je brutalno pretučen a prve slike su još gore i brutalnije”, objašnjava Dragičević.

(ATV)