Vijesti 25.12.2018.

DELEGACIJA EU: Zabrinuti razvojem događaja u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Na današanja dešavanja u Banjaluci je reagovala i Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost za ono što dešava od jutarnjih sati u ovom gradu.

“Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banjaluci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva za unutrašnje poslove hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa pokretom ‘Pravda za Davida’, uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicione političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apelujemo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja”, saopšteno je iz Delegacije Evropske unije.

Napominju da današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH.

“I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja”, poručili su iz Delegacije Evropske unije.

Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, oglasio se na svom Twitter nalogu.

“Duboko zabrinut razvojem događaja u Banja Luci od jutros, uključujući i hapšenje Davora Dragičevića i nekoliko pripadnika pokreta #PravdaZaDavida kao i političkih lidera. Evropska unija je zvanično reagovala. Molimo sviju da se suzdrže od nasilja”, napisao je Vigemark.