Politika 06.07.2020.

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem.

Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici DNS-a, koja u svom kratkoročnom i dugoročnom planu za cilj ima razvijanje grada Prijedora, a samim tim i cjelokupne Republike Srpske.

Novinarski tekstovi i istraživačke priče po postulatu objektivnosti novinarske profesije moraju da sadrže i drugu stranu priče, ali i jasno navedene izvore informacija. To u ovom tekstu nije slučaj, jer se samo pretenciozno navodi da gore navedeni sajtovi raspolažu sa „saznanjima“ i to bez jasno navedenog izvora informacije.

Gospodin Đaković, kao i stranački organi DNS-a, od ovih redakcija nisu dobili ni poziv ni zahtjev za informacije, što jasno pokazuje da je namjera autora teksta da se DNS uzdrma neutemeljenim i neistinitim informacijama.

Gospodin Đaković, kao jedan od osnivača DNS-a, uvijek je poštovao stranačke organe i njihove odluke, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, i nema sumnje da će tako biti i u narednom periodu”, navodi se u reagovanju Informativne službe Gradskog odbora DNS-a i Milenka Đakovića.

(SB/banjaluka.net)