DETALJI: Nasilnik godinama maltretirao nevjenčanu suprugu, sa djecom boravila i u sigurnoj kući

Dragan B. koji je uhapšen zbog veoma ozbiljnih prijetnji da će zaklati i ubiti suprugu danas je predat u nadležnost banjalučkog tužilaštva, gdje će biti ispitan, saznaje Srpskainfo. 

Nakon isptivanja, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će za ovog nasilnika predložiti jednomjesečni pritvor.

Riječ je o poznatom nasilniku koji već godinama maltretira nevjenčanu suprugu, koju je ranije tukao i kojoj je prijetio.

Prema saznanjima Srpskainfo, Dragan B. je juče došao u market u kojem radi njegova nevjenčana spuruga i pred svima počeo da joj prijeti da će je zaklati.

Neko je tada pozvao policiju koja ga je uhapsila.

– Njih dvoje se nisu nikada vjenčali, ali imaju dvoje djece od devet i deset godina – kaže izvor.

Prema njegovim riječima, Dragan je i prije četiri godine brutalno pretukao nevjenčanu suprugu, zbog čega je tada sa djecom boravila u sigurnoj kući.

– Nakon što je izašla iz sigurne kuće ona je odbila da živi sa njim i da ima bilo kakav kontakt. Ona se zatim odselila i sa djecom živi kao podstanar. Međutim, to nije spriječilo nasilnika da dolazi da joj prijeti i maltretira – pojašnjava izvor Srpskainfo.

On dodaje da je nesretna žena bivšeg supruga više puta prijavljivala policiji, ali je on i dalje nastavljao po starom.

– Zbog premlaćivanja od prije četiri godine, protiv njega je nedavno podignuta optužnica i u toku je suđenje u Osnovnom sudu u Banjaluci – istakao je izvor Srpskainfo.

Naš izvor pojašanjava da Dragan B. nije policiji poznat samo po maltretiranju bivše supruge. Poznat je i po remećenju javnog reda i mira, ali i po prekršajima u saobraćaju.

– U novembru 2011. godine je bio uhapšen jer je pokušao da siluje poznanicu, a zbog toga mu je bio određen i pritvor. Nakon što nije uspio u svojoj nameri, brutalno ju je pretukao šakama po glavi – kaže naš sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima, do incidenta je tada došlo nakon što su njih dovje bili u jednoj kafani u banjalučkom naselju Rakovačke bare.

Potom ga je, navodno, ona zamolila da je odveze kući, ali su na kraju vozilom krenuli prema Slatini, ali je on zaustavio vozilo u jednom šumarku i pokušao je silovati.

(Srpskainfo)

DODIK: Zatvaranjem granice za Srbe u Crnoj Gori bi da riješe problem

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocijenio je da odluku Crne Gore da ostavi zatvorenim granice za Srbiju i Republiku Srpsku vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji. “Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje

Kako se virus korona ponaša kada ste u blizini zaraženih bez simptoma

Kineska studija pokazala je da se novi virus korona sa asimptomatskih pacijenata ne prenosi lako na druge osobe. Istraživanje je sprovedeno na 455 osoba koji su nekoliko dana bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona koja nije imala nikakve simptome bolesti. Vrijeme kontakta je bilo četiri dana, odnosno za članove porodica pet dana. Tokom karantina,

Šakić još nije predat Tužilaštvu

Republičkom javnom tužilaštvu još nije predat uhapšeni Siniša Šakić, osumnjičen da bi mogao imati informacije u vezi sa ubistvom Slaviše Ćuluma u Banjaluci, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić objasnila je da je zakonski rok za predaju lica 24 časa. Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su u ponedjeljak oko 11.00

ŠEHIĆ: Odluka o odgađanju izbora potpuno nezakonita

Direktor koalicije “Pod lupom” i bivši predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Vehid Šehić istakao je da je odluka ove komisije o odgađanju lokalnih izbora sa 4. oktobra na 15. novembar potpuno nezakonita i da nema zakonsko uporište, čak i kad bi se postojeće zakonske norme tumačile široko. Šehić je naglasio da Izborni zakon, pored

Nekoliko intervencija vatrogasaca nakon jakog nevremena

Vatrogasci u Banjaluci intervenisali su u nekoliko slučajeva nakon što je ovaj grad u popodnevnim časovima zahvatilo jako nevrijeme, rekao je Srni komandir Vatrogasne čete Centar u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka Dragan Savanović. Prema njegovim riječima, vatrogasci su intervenisali u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka u naselju Lazarevo gdje je palo drvo preko žica elektovodova i taj

ČOVIĆ: Nedopustivo da se članovi CIK-a biraju kako želi “politički hir”

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je nedopustivo da se članovi Centralne izborne komisije BiH biraju na način kako želi “jedan politički hir”. Čović je rekao da su članovi CIK-a izabrani mimo zakona, kriterijuma i procedura. “Pitanje je kad će biti izbori. Imali ste prvo datum iz 10. mjeseca, pa sada imate datum