Politika 17.10.2021.

Dijana da uzme Đuku za branioca

ČITANJE: 3 minute

Piše: Milenko Vasović

Verujem da bi pritvorenica Hrkalović sa Đukom bila na konju. Koluvijin intervjuer podseća na đavoljeg advokata, moćan je i do guše u materiji. Samo je jedan upućeniji od njega, no taj je sportska duša, studira košarku, neće u advokaturu.

Mogao bi Đuka da je brani po partijskom zadatku, da se informacije ne rasipaju okolo. Bilo bi to i njemu novo iskustvo, nije imao doktora nauka iza rešetaka. A otvorena je sezona lova na dr-ove, neka se pripremi… ali što bi ja o tome, to će predsednik.

Nego niko, ništa da prozbori – jesu li se poznavali Predrag Koluvija i Veljko Belivuk, jesu li sarađivali? Jedan glavni naslov danas poručuje da je „Dijana umešana i u aferu Jovanjica“. Danima unazad su nas ubeđivali da je pomagala Belivukov klan. Šta čovek da pomisli nego da su „vođa navijača“ i „veliki vernik“ stasali kod istog mentora.

Ako su naslovi po državnim tabloidima tačni, onda sve liči na širi projekat. Onda bi gospodin Đuka mogao da se prihvati i odbrane Velje Nevolje, sem ako nije gadljiv. Mogao bi da traži i spajanje slučajeva, da kaže kako je to sve povezano i usmereno protiv Srbije. I ne bi slagao.

Ne znam da li je moguće, ali tako bi se dosta dobilo na vremenu. Proces bi mogao biti mnogo napredan, istorijski: „Neka uđu Belivuk, Hrkalović, Koluvija i ostali“. I kako se pojavi novi predmet, samo dodavati: Stanovi Bugarska – može; Krušik – može; Tetka, ne ,ne, pod „T“ je Telekom. „Vi tetka idete pod „B“ sa Babićem“. „Ne, izvinite, pod „B“ je Beograd na vodi, vi ste pod „V“ sa vazduplohovom“. „Da i vaš mali je pod „V“, svi na „V“ ste tu“.

Tamo gde je kriminal organizovan i odbrana mora biti takva. Sve mora ostati u porodici, ne mogu uhapšeni i optuženi da govore šta im padne na pamet, gde bi nas to odvelo. Pa oni bi se svi vadili na Vučića. Dijana posebno, jer ako je ona trgovala uticajem šta onda reći za ministre i za vođu.

Kažu da je bivšu udbašicu Hrkalović u MUP lično progurao Aleksandar Vučić. Ne znam, ali pamtim sliku te trojke koja me je izuzetno nervirala: Hrkalović, Stefanović i gospođa Popović Ivković. To šta su oni i kako su pričali je vrhunac arogancije i manupulacije, vrhunac bezobrazluka. Kao manekeni besmisla, kao prethodnica mučnine.

Zanimljivo je gledati kako su bivšoj državnoj sekretarki svi okrenuli leđa. A do juče su joj se šlihtali, primali je po kabinetima, trčali da se slikaju sa njom. Čuvena institucija, Matica srpska dodelila joj je plaketu za „inovativnost u radu“. Kakve veze imaju Matica i Dijana sami bog zna. Verovatno se sad češu gde ih ne svrbi. Najdalje je otišao Igor Bečić. Taj Bečić je predsednik Skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti i umesto da ih kontroliše on im se dodvoravao. Dodelio je plakete i Dijani Hrkalović i Nebojši Stefanoviću i Vladimiru Rebiću. Šta reći, neznalica ili i njega treba saslušati.

Cirkus je otvorio vrata, počela je nova sezona jeftinih predstava. Ima moler Đuka da se naradi, samo od pravde ni „P“ na napomolu. Sada smo u fazi nagodbi. Pravda će stići onda kad tužioci počnu da pitaju – gde su naše pare. Sve drugo je prašina. Čak se izmotavaju i sa rasvetljavanjem ubistava.