Magazin 15.01.2020.

DJEČIJE POZORIŠTE RS: U prvoj polovini godine tri predstave

Dječije pozorište Republike Srpske za prvu polovinu godine pripremiće tri nove predstave, čije premijere i ansambl i publika iščekuju sa jednakim nestrpljenjem.

Reditelj Jug Radivojević 23. januara zakazao je prvu probu za predstavu “Svirano de Beržerak” Igora Bojovića, a u predstavi igraju Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Aleksandra Spasojević, Ana Anđelić, Dragan Vučić, Dragan Banjac i Saša Terzić, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Srpske.

Scenografiju za ovu predstavu potpisuje Berina Šuščević, a kostimografiju Jelena Savić.

“Radivojević je u Dječijem pozorištu režirao predstave ‘Petar Pan’, ‘Orlovi rano lete’ i ‘Tom Sojer’, a za očekivati je da će i njegov četvrti projekat sa banjalučkim glumcima biti projekat sa kojim će Dječije pozorište uspješno započeti produkciju 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Iz Dječijeg pozorišta Srpske napominju da će paralelno sa pripremama za “Svirana de Beržeraka”, poznati glumac Zijah Sokolović režirati predstavu “Kako je djevojčica spasila drvo” Selme Parizi.

“Na današnjem sastanku sa tehničkim sektorom Pozorišta usaglašeni su svi detalji produkcije, kako bi skorašnji rad sa glumcima bio operativniji”, navodi se u saopštenju.

Uz Radivojevića i Sokolovića, spreman je i treći režiserski rukopis, a riječ je o predstavi “Ružno pače”, koje će na scenu Dječijeg pozorišta Republike Srpske postaviti Aleksandra Spasojević.

Sve tri predstave biće premijerno izvedene u prvoj polovini 2020. godine, kako bi ansambl Dječijeg pozorišta uspješno odgovorio pozivima na međunarodne festivale u maju i septembru, kojima će braniti status najnagrađivanijeg teatra u regionu.

(Srna)