Vijesti 15.05.2017.

Do kraja godine završetak dionice od Banjaluke do Prnjavora

ČITANJE: 1 minuta

Dinamika radova na izgradnji dionice auto-puta Banjaluka – Prnjavor teče planiranim tempom i realno je očekivati da bude završena do kraja godine, izjavio je danas šef izgradnje trase ovog auto-puta Marko Salapura.

“Ovaj mjesec imao je više kišnih padavina, ali očekujemo poboljšanje vremena u narednom periodu i mislim da ćemo u planiranom roku, do kraja godine, završiti ovu dionicu auto-puta ž9. januarž”, rekao je Salapura novinarima tokom današnje posjete studenata banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta gradilištu ove dionice kod Mahovljanskog vijadukta.
Prema njegovim riječima, problem u izvođenju radova bila su klizišta, od kojih je jedno već sanirano, a uskoro će biti sanirana i druga dva.

Profesor na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Mato Uljarević kaže da je ova stručna posjeta organizovana za studente svih smjerova studijskog programa Građevinarstvo, i to za studente master studija, četvrte godine i dijela treće godine.

On ističe da je za studente veoma važan ovakav izlazak na teren, jer malo njih na modelu jedan prema jedan može da upozna ono što teoretski sagledava.

(Srna)