Politika 20.10.2021.

DODIK: Do 28. oktobra spremna sva dokumentacija za vraćanje nadležnosti Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će do 28. oktobra, do polovine iduće sedmice, biti spremna sva dokumentacija u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republici Srpskoj i zakazana sjednica Narodne skupštine Srpske.

Dodik je istakao da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbjednost na bilo koji način, jer su one motivisane isključivo primjenom Ustava BiH, prenosi Glas Srpske.

– Sukoba nema i neće ih biti – poručio je Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je danas Narodna skupština donijela Zakon o lijekovima Republike Srpske, sa prelaznim zaključcima koji idu na to da se obezbijedi redovno snabdijevanje.

Dodik je podsjetio da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lijekove, kao i da prenos nadležnosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

Dodik je rekao da sve akcije Srpske legitimne i da nema ništa sporno u usvajanju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske.

On je naveo da je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) danas, bez ijednog srpskog glasa, smijenio glavnog tužioca BiH Gordanu Tadić.

– Smijenili su glavnog tužioca sa šest glasova Bošnjaka i sve je urađeno po naredbi SDA. Oni “drže” i OBA, a sljedeći cilj je Centralna izborna komisija i to im je pakleni plan da BiH ustroje po svojim željama. Svako kome je stalo do dejtonske BiH mora ovo da primijetiti – rekao je Dodik i dodao da predstavnici Bošnjaka nisu spremni na dogovor.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik