Politika 04.06.2022.

DODIK: Na sastanku sa Lavrovom i Cvijanovićeva, želimo da ostanemo neutralni

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović u utorak u Beogradu razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom o važnim pitanjima i temama koje su započete prošle godine.

Riječ je izgradnji gasovoda, izgradnji termoelektrana na gas, kao i drugim stvarima u vezi sa saradnjom u oblasti ekonomije. Moramo da sagledamo koje su to perspektive. Naredne sedmice boraviću u Sankt Petrburgu na ekonomskom forumu, na kojem se dogovara i moj sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao je Dodik novinarima u Stričićima kod Banjaluke.

On je dodao da rukovodstvo Republike Srpske radi i bori se da i u ovim teškim vremenima donese pozitivnu energiju.

– U nestabilnim vremenima moramo da odredimo naše ponašanje, uslovi rata u Ukrajini stalno nas determinišu, jedni od nas očekuju da budemo na strani samo jednih, a mi želimo da ostanemo neutralni – rekao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog rata u Ukrajini i napomenuo da je Srbima i ukrajinski i ruski narod bratski narod.

– Zato ne možemo da budemo ni na jednoj strani, bez obzira što se rat odvija na ukrajinskom području apsolutno je jasno da je generisan globalnom odnosima i da je Ukrajina samo kolateralna šteta – rekao je Dodik.

(Srna/SB)

Oznake: Milorad Dodik