Politika 05.02.2023.

DODIK O IZBORIMA U BRATUNCU I ZVORNIKU: Јoš jedna velika pobjeda SNSD-a

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitao je Lazaru Prodanoviću pobjedu na prijevremenim izborima za načelnika Bratunca i Bojanu Ivanoviću za gradonačelnika Zvornika.

Dodik je na Tviteru naveo da je ovo još jedna velika pobjeda SNSD-a.

– Hvala svima koji su dali podršku našim kandidatima i time potvrdili ispravnost politike SNSD-a koju vodi u Republici Srpskoj – istakao je Dodik.

Podsjećamo, u Bratuncu i Zvorniku danas su održani prijevremeni izbori za načelnika i gradonačelnika.

Sva birališta su zatvorena u 19.00 časova. Izborni dan, na osnovu podataka Gradske i Opštinske izborne komisije Zvornika i Bratunca, protekao je bez većih nepravilnosti.

Јedini kandidat za funkciju gradonačelnika Zvornika bio je Bojan Ivanović iz SNSD-a i koalicionih partnera, jer drugi politički subjekti nisu predložili svog kandidata.

Za načelnika Bratunca borila su se dva kandidata – Lazar Prodanović iz SNSD-a i Srđan Rankić, nezavisni kandidat.

Oglasio se OIK

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bratunac Lazar Prodanović u nedostižnom je vođstvu sa 1.500 glasova prednosti u odnosu na nezavisnog kandidata Srđana Rankića, a nedostaju rezultati izbora sa još pet biračkih mjesta, rekla je predsjednik Opštinske izborne komisije Bratunac Ivana Milanović.

Prema nepotpunim podacima, za Prodanovića je glasalo 4.346 birača, dok je Rankić dobio podršku 2.588 birača.

Prodanović jeproglasio je pobjedu i zahvalio građanima na ukazanom povjerenju, poručujući da će raditi na razvoju opštine.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević na Tviteru je naveo i da je Bojan Ivanović novi gradonačelnik Zvornika, zahvalivši građanima na povjerenju.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik