Politika 08.01.2023.

Dodik: Ponosam sam na sve ono što je Republika Srpska danas

ČITANJE: 2 minute

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da je ponosan na sve ono što je Republika Srpska danas, te da je srećan što i ove godine dostojanstveno i svečano obilježavamo najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku.

“Ponosan sam i na naš narod kada vidim koliko voli svoju zemlju. Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu”, objavio je Dodik na svom Instagram profilu.

On je naveo da je proslava Dana Republike započela polaganjem vijenaca palim borcima, te da će danas biti dodijeljena odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te održana svečana akademija.

“S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu. Posebno me raduje što ćemo ove godine započeti još jednu lijepu praksu – dodjelu zlatnika bebama rođenim na dan rođenja naše najvoljenije Republike. Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara. Sedmicu iza nas obilježili su dani slavlja i okupljanja. Zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao sam prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje vladika banjalučki Jefrem, nakon čega sam prisustvovao i večernjem bogosluženju u sabornom hramu Hrista Spasitelja”, naveo je Dodik u objavi.

Badnji dan i Božić Dodik je proslavio u društvu najdražih – unuka i porodice.

“Radost slavlja Božića juče je pomutila strašna vijest o monstruoznom napadu na srpsku djecu na Kosmetu, koja je potresla sve nas u Republici Srpskoj. Republika Srpska je uz Miloša i Stefana, i sve naše ljude na KiM. Prošle sedmice imali smo razgovore s predstavnicima “osmorke”, gdje smo jasno poručili da želimo da se odblokiraju procesi u BiH, ali i isto tako još jednom ponovili da to ne znači da ćemo odustati od svojih prava te da nećemo dozvoliti da nam neko uzme našu imovinu”, navedeno je u objavi.

(A.M.)