Politika 23.10.2021.

Dodik: Prva liturgija u Manastiru Miloševac važan događaj za pravoslavlje

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je današnja prva liturgija u Manastiru Miloševac kod Prijedora, koju je služio Njegova svetost patrijarh Porfirije, veoma važan događaj za čitavu regiju, Srpsku pavoslavnu crkvu (SPC) i pravoslavlje u cjelosti.

“Manastir je mjesto stalnog života i to je osjetio i sam patrijarh Porfirije koji nije oklijevo da dođe ovdje i da se održi prva molitva koja je okupila mnogo ljudi, pokazla sabornost i povezala idenditet, prije svega Crkve, a onda i ovog naroda koji je očigledno vapio za ovakvim sadržajem”, rekao je Dodik novinarima nakon liturgije u manastiru Miloševac od Prijedora.

Dodik je podsjetio da je ovdje prije 300 godina srušen manastir, ali da to zemljište koje se zvalo Crkvina na svu sreću niko nije uzurpirao za neke druge potrebe.

“Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem je prije nekoliko godina odlučio da ovdje izgradi manastir”, rekao je Dodik i dodao da je pružena pomoć u izgradnji ovog hrama.

On kaže da Prijedor zaslužuje jedno novo pravoslavno obilježje i da je Manastir Miloševac mjesto koje živi kroz istoriju.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik