Vijesti 18.11.2017.

Dođi na Sajam i udomi kuče ili mače!

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje za zaštitu životinja “Kerber” iz Banjaluke danas od 15 do 17 časova na banjalučkom Velesajmu organizuje humanu akciju udomljavanja kučića i mačića!

– Posjetioci, koji su zainteresovani za udomljavanje, moći će da posjete naš štand na sajmu, a pred njima će biti štenad i mačići ne samo našeg udruženja, već i drugih ljubitelja životinja. Tamo će biti između pet i 10 životinja koje namjeravamo da udomimo – rekao je za SrpskaCafe predsjednik “Kerbera” Goran Milojević.

On je rekao da na Sajmu, ipak, neće postojati mogućnost da neko odmah i automatski preuzme štene ili mače.

– Tamo će biti prvi kontakt sa potencijalnim udomiteljem. Ako osoba u narednom periodu zadovolji uslove i predoči da ima adekvatne uslove za držanje životinje, onda će moći da preuzme štene ili mače – objasnio je Milojević.

Udruženje “Kerber” je za osam godina postojanja uspjelo da udomi više stotina pasa i mačaka, te da veliki broj njih steriliše.

Ovo udruženje trenutno za udomljavanje ima spremnih 14 pasa, a misija im je podizanje svijesti građana o napuštenim životinjama i spriječiti iskorištavanje pasa i mačaka u nehumane svrhe.

(Srpskacafe)