Magazin 15.12.2018.

DOM “RADA VRANJEŠEVIĆ” Pjesmom i glumom zahvalili prijateljima

ČITANJE: 2 minute

Radnici, uprava i štićenici Doma za djeci i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” sa prijateljima i predstavnicima institucija svečanom priredbom proslavili su dan doma i krsnu slavu.

Svečana atmosfera, osmijesi i bogat program u petak su ispunili ovaj dom, a mališani i oni stariji su svojim izvedbama oduševili sve goste. Velika posjeta i mnoštvo publike nisu bili prepreka da oni najmlađi savladaju tremu, a recitacijama, plesnim tačkama, muzičkim i dramskim programom izmamili su osmijehe gostima i ispunili prostoriju pozitivnom atmosferom.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da su ovom manifestacijom htjeli da dva bitna datuma, dan doma i krsnu slavu, spoje u jedan i da ujedno iskoriste priliku da izraze zahvalnost donatorima i prijateljima.

– Na ovu priredbu smo pozvali predstavnike državnih i lokalnih institucija, humanitarnih i zdravstvenih organizacija, škola i sve one koji su nam u proteklom periodu pružali svesrdnu podršku – istakao je Kajkut.

Ove godine su, pored priredbe, odlučili da nagrade tri štićenika koji su svojim radom, uspjehom i primjerenim ponašanjem ostvarili zapažene rezultate u školi i vanškolskim aktivnostima i time predstavili dom na najbolji način.

Priznanje su dobili Neven Mišković, Vladimir Podgorac i Tomislav Vukomanović. Podgorac, koji je bio izabran za učenika generacije u srednjoj školi, sada je student prve godine informatike i dobitnik “Svetosavske nagrade grada Banjaluka”. On je istakao da ova nagrada zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

– Ova nagrada mi mnogo znači, jer dolazi od ljudi s kojima sam svaki dan i koji su mi na ovom putu bili najveća podrška – rekao je Podgorac.

Mišković je nedavno završio fakultet i počeo je da radi kao pripravnik u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a za ovu nagradu je rekao da za njega predstavlja podstrek da buduće uspjehe.

– Za nagradu sam saznao jutro prije priredbe i bio sam veoma iznenađen. Mnogo mi znači što su moj rad i trud prepoznati, a pogotovo što ova nagrada dolazi iz moje kuće – rekao je Mišković.

Priredbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je istakao da grad svesrdno podržava sve što uprava i radnici Doma rade za štićenike.

– Nastojimo da podrškom Domu ovoj djeci omogućimo da izrastu u velike ljude, jer su oni zaista pravi, mali borci i ta podrška će se nastaviti i u budućem periodu – rekao je Amidžić.

Knjige

Organizacija “Mali svet Kanada” je početkom mjeseca donirala 83 knjige Domu “Rada Vranješević” namijenjene srednjoškolcima.

“Mali svet Kanada” je udruženje Srba iz Toronta koje humanitarnim radom prikuplja pomoć za sve one kojima je ona potrebna u Srbiji i Republici Srpskoj.

(Glas Srpske)