DOM “RADA VRANJEŠEVIĆ” Pjesmom i glumom zahvalili prijateljima

Radnici, uprava i štićenici Doma za djeci i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” sa prijateljima i predstavnicima institucija svečanom priredbom proslavili su dan doma i krsnu slavu.

Svečana atmosfera, osmijesi i bogat program u petak su ispunili ovaj dom, a mališani i oni stariji su svojim izvedbama oduševili sve goste. Velika posjeta i mnoštvo publike nisu bili prepreka da oni najmlađi savladaju tremu, a recitacijama, plesnim tačkama, muzičkim i dramskim programom izmamili su osmijehe gostima i ispunili prostoriju pozitivnom atmosferom.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da su ovom manifestacijom htjeli da dva bitna datuma, dan doma i krsnu slavu, spoje u jedan i da ujedno iskoriste priliku da izraze zahvalnost donatorima i prijateljima.

– Na ovu priredbu smo pozvali predstavnike državnih i lokalnih institucija, humanitarnih i zdravstvenih organizacija, škola i sve one koji su nam u proteklom periodu pružali svesrdnu podršku – istakao je Kajkut.

Ove godine su, pored priredbe, odlučili da nagrade tri štićenika koji su svojim radom, uspjehom i primjerenim ponašanjem ostvarili zapažene rezultate u školi i vanškolskim aktivnostima i time predstavili dom na najbolji način.

Priznanje su dobili Neven Mišković, Vladimir Podgorac i Tomislav Vukomanović. Podgorac, koji je bio izabran za učenika generacije u srednjoj školi, sada je student prve godine informatike i dobitnik “Svetosavske nagrade grada Banjaluka”. On je istakao da ova nagrada zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

– Ova nagrada mi mnogo znači, jer dolazi od ljudi s kojima sam svaki dan i koji su mi na ovom putu bili najveća podrška – rekao je Podgorac.

Mišković je nedavno završio fakultet i počeo je da radi kao pripravnik u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a za ovu nagradu je rekao da za njega predstavlja podstrek da buduće uspjehe.

– Za nagradu sam saznao jutro prije priredbe i bio sam veoma iznenađen. Mnogo mi znači što su moj rad i trud prepoznati, a pogotovo što ova nagrada dolazi iz moje kuće – rekao je Mišković.

Priredbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je istakao da grad svesrdno podržava sve što uprava i radnici Doma rade za štićenike.

– Nastojimo da podrškom Domu ovoj djeci omogućimo da izrastu u velike ljude, jer su oni zaista pravi, mali borci i ta podrška će se nastaviti i u budućem periodu – rekao je Amidžić.

Knjige

Organizacija “Mali svet Kanada” je početkom mjeseca donirala 83 knjige Domu “Rada Vranješević” namijenjene srednjoškolcima.

“Mali svet Kanada” je udruženje Srba iz Toronta koje humanitarnim radom prikuplja pomoć za sve one kojima je ona potrebna u Srbiji i Republici Srpskoj.

(Glas Srpske)
ZBOG NEISTICANJA CIJENE USLUGE Dječja igraonica kažnjena sa 500 KM

Jednoj dječjoj igraonici u Banjaluci izdat je prekršajni nalog od 500 KM zbog neisticanja cijene usluge, rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove. Dodali su da je prekršajni nalog izdat tokom kontrole koja traje od početka marta na području grada, a koja se sprovodi na inicijativu Republičke uprave za inspekcijske poslove. Prema njihovim riječima, u

Servisne informacije za 20. mart

Servisne informacije za srijedu, 20. mart 2019. godine: Policijska uprava Evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, jedna sa posljedicama, u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 70 odraslih pacijenta, 17 djece i obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Banjalučanin povrijeđen u slijetanju opela sa puta kod Prijedorske petlje

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi koja se oko 21 sat dogodila u blizini Prijedorske petlje na putu od Banjaluke prema Laktašima. “Nezavisne” saznaju da je u ovom udesu povrijeđen vozač opela D.B. iz Banjaluke i on je prevezen na UKC. Stepen njegovih povreda još uvijek nije poznat. Kako nam je kratko potvrđeno u

Najbolji mađarski big bend orkestar svira u Banjaluci

Koncert “Budapest Jazz Orchestra” iz Mađarske biće održan 22. marta u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci s početkom u 20 časova. “Budapest Jazz Orchestra” jedan je od najpopularnijih big bendova u Mađarskoj. Godinama izvode sving muziku, koja je prepoznata na svjetskom nivou, kao i gotovo sve džez žanrove. Ovi svjetski priznati muzičari

PRVI ČOVJEK “PUTEVA RS”: Raskrsnica u Ramićima je problem Grada Banjaluke

Probleme na opasnoj raskrsnici u Ramićima, koja se nalazi na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Prijedor, treba riješiti Grad Banjaluka, izričit je prvi čovjek preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić. Protekle subote je na toj lokaciji u saobraćajnoj nesreći stradao mladi Banjalučanin, što je izazvalo ogorčenje mještana Dragočaja i Ramića, koji razmišljaju da u znak protesta