DOM “RADA VRANJEŠEVIĆ” Pjesmom i glumom zahvalili prijateljima

Radnici, uprava i štićenici Doma za djeci i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” sa prijateljima i predstavnicima institucija svečanom priredbom proslavili su dan doma i krsnu slavu.

Svečana atmosfera, osmijesi i bogat program u petak su ispunili ovaj dom, a mališani i oni stariji su svojim izvedbama oduševili sve goste. Velika posjeta i mnoštvo publike nisu bili prepreka da oni najmlađi savladaju tremu, a recitacijama, plesnim tačkama, muzičkim i dramskim programom izmamili su osmijehe gostima i ispunili prostoriju pozitivnom atmosferom.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da su ovom manifestacijom htjeli da dva bitna datuma, dan doma i krsnu slavu, spoje u jedan i da ujedno iskoriste priliku da izraze zahvalnost donatorima i prijateljima.

– Na ovu priredbu smo pozvali predstavnike državnih i lokalnih institucija, humanitarnih i zdravstvenih organizacija, škola i sve one koji su nam u proteklom periodu pružali svesrdnu podršku – istakao je Kajkut.

Ove godine su, pored priredbe, odlučili da nagrade tri štićenika koji su svojim radom, uspjehom i primjerenim ponašanjem ostvarili zapažene rezultate u školi i vanškolskim aktivnostima i time predstavili dom na najbolji način.

Priznanje su dobili Neven Mišković, Vladimir Podgorac i Tomislav Vukomanović. Podgorac, koji je bio izabran za učenika generacije u srednjoj školi, sada je student prve godine informatike i dobitnik “Svetosavske nagrade grada Banjaluka”. On je istakao da ova nagrada zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

– Ova nagrada mi mnogo znači, jer dolazi od ljudi s kojima sam svaki dan i koji su mi na ovom putu bili najveća podrška – rekao je Podgorac.

Mišković je nedavno završio fakultet i počeo je da radi kao pripravnik u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a za ovu nagradu je rekao da za njega predstavlja podstrek da buduće uspjehe.

– Za nagradu sam saznao jutro prije priredbe i bio sam veoma iznenađen. Mnogo mi znači što su moj rad i trud prepoznati, a pogotovo što ova nagrada dolazi iz moje kuće – rekao je Mišković.

Priredbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je istakao da grad svesrdno podržava sve što uprava i radnici Doma rade za štićenike.

– Nastojimo da podrškom Domu ovoj djeci omogućimo da izrastu u velike ljude, jer su oni zaista pravi, mali borci i ta podrška će se nastaviti i u budućem periodu – rekao je Amidžić.

Knjige

Organizacija “Mali svet Kanada” je početkom mjeseca donirala 83 knjige Domu “Rada Vranješević” namijenjene srednjoškolcima.

“Mali svet Kanada” je udruženje Srba iz Toronta koje humanitarnim radom prikuplja pomoć za sve one kojima je ona potrebna u Srbiji i Republici Srpskoj.

(Glas Srpske)
SAJAM NAMJEŠTAJA U KELNU Namještaj iz RS pred evropskim kupcima

Stolovi, stolice, komode i drugi namještaj proizveden u pogonima širom RS kvalitetom i dizajnom parira onom iz evropskih fabrika, a u prilog tome govori činjenica da se domaći proizvođači i ove godine predstavljaju na sajmu namještaja u Kelnu, najvećoj smotri na svijetu kada je riječ o ovoj grani prerađivačke industrije. Na ovogodišnjem sajmu “Imm cologne”,

FK BORAC: Počela operacija “Povratak”

Šef stručnog štaba banjalučkih “crveno-plavih” Darko Vojvodić izvršio prozivku i dao znak za početak priprema za drugi dio sezone u Prvoj ligi RS, u kojoj je primarni cilj šampionska titula i povratak u društvo najboljih bh. klubova. Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske, banjalučki Borac, danas je započeo pripreme za nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba

(FOTO) Snijeg zaobilazi Banjuluku, što građani koriste za ugodne šetnje

Dok je u velikom dijelu BiH snijeg, a time i otežano kretanje građanima, u Banjoj Luci suprotna slika. Naime, dok se Sarajlije, ali i građani brojnih drugih gradova suočavaju sa sniježnim “nedaćama”, u određenim dijelovima zemlje, poput Banje Luke građani uživaju u šetnjama čistim i prohodnim ulicama. Lijepo vrijeme, iako nešto hladnije nego juče, bilo

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi na osnovu kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područja grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi.