DOM “RADA VRANJEŠEVIĆ” Pjesmom i glumom zahvalili prijateljima

Radnici, uprava i štićenici Doma za djeci i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” sa prijateljima i predstavnicima institucija svečanom priredbom proslavili su dan doma i krsnu slavu.

Svečana atmosfera, osmijesi i bogat program u petak su ispunili ovaj dom, a mališani i oni stariji su svojim izvedbama oduševili sve goste. Velika posjeta i mnoštvo publike nisu bili prepreka da oni najmlađi savladaju tremu, a recitacijama, plesnim tačkama, muzičkim i dramskim programom izmamili su osmijehe gostima i ispunili prostoriju pozitivnom atmosferom.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da su ovom manifestacijom htjeli da dva bitna datuma, dan doma i krsnu slavu, spoje u jedan i da ujedno iskoriste priliku da izraze zahvalnost donatorima i prijateljima.

– Na ovu priredbu smo pozvali predstavnike državnih i lokalnih institucija, humanitarnih i zdravstvenih organizacija, škola i sve one koji su nam u proteklom periodu pružali svesrdnu podršku – istakao je Kajkut.

Ove godine su, pored priredbe, odlučili da nagrade tri štićenika koji su svojim radom, uspjehom i primjerenim ponašanjem ostvarili zapažene rezultate u školi i vanškolskim aktivnostima i time predstavili dom na najbolji način.

Priznanje su dobili Neven Mišković, Vladimir Podgorac i Tomislav Vukomanović. Podgorac, koji je bio izabran za učenika generacije u srednjoj školi, sada je student prve godine informatike i dobitnik “Svetosavske nagrade grada Banjaluka”. On je istakao da ova nagrada zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

– Ova nagrada mi mnogo znači, jer dolazi od ljudi s kojima sam svaki dan i koji su mi na ovom putu bili najveća podrška – rekao je Podgorac.

Mišković je nedavno završio fakultet i počeo je da radi kao pripravnik u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, a za ovu nagradu je rekao da za njega predstavlja podstrek da buduće uspjehe.

– Za nagradu sam saznao jutro prije priredbe i bio sam veoma iznenađen. Mnogo mi znači što su moj rad i trud prepoznati, a pogotovo što ova nagrada dolazi iz moje kuće – rekao je Mišković.

Priredbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je istakao da grad svesrdno podržava sve što uprava i radnici Doma rade za štićenike.

– Nastojimo da podrškom Domu ovoj djeci omogućimo da izrastu u velike ljude, jer su oni zaista pravi, mali borci i ta podrška će se nastaviti i u budućem periodu – rekao je Amidžić.

Knjige

Organizacija “Mali svet Kanada” je početkom mjeseca donirala 83 knjige Domu “Rada Vranješević” namijenjene srednjoškolcima.

“Mali svet Kanada” je udruženje Srba iz Toronta koje humanitarnim radom prikuplja pomoć za sve one kojima je ona potrebna u Srbiji i Republici Srpskoj.

(Glas Srpske)
REZULTATI VJEŠTAČENJA: Piralena u “Incelu” ima i do 2.800 puta više od dozvoljenog

Pojedini dijelovi zemljišta u “Incelu” u Banjaluci imaju 2.800 puta više kancerogenog ulja piralen u sebi nego što je dozvoljeno, ekskluzivno otkrivaju izvori Srpskainfo.  Srpskainfo je imao uvid u prvo vještačenje koje je obavljeno u “Incelu”, a koje je zabrinulo stručnjake. – Rezultati su doslovno užasni. Na pojedinim mjestima je bilo tolika koncentracija piralena, da

LAZAREVO ČEKA DOLAZAK MAŠINA Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave. Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju. U

Direktor Poreske uprave RS učestvovao na prestižnom Samitu u Bečićima

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, učestvovao je danas na panelu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“, u okviru osmog po redu „Samita guvernera, ministara finansija i direktora poreskih uprava regiona“, koji je održan od 13. do 15. juna u Bečićima u Crnoj Gori. Pored Maričića, učesnici ovog panela bili su i

ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira. “SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima

NA KRUNIĆEVOM SPISKU 21 IGRAČ Fudbaleri Borca počeli pripreme

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj će se takmičiti u Premijer ligi BiH. Na spisku trenera Branislava Krunića se nalazi 21 fudbaler, a timu je priključeno i šest juniora. Prvi trening sa ekipom odradio je i fudbaler iz Malija Dieudone Gbakale, koji je prošao ljekarske preglede i ima priliku da dokaže

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu “Moji drugovi” kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu. Od njih 381, koliko ih je maturiralo krajem osme decenije prošlog vijeka, polovina je u subotu, 8. juna, ponovo sjela u klupe, prisjetila se

MUP RS u ponedjeljak predstavlja ‘chat bot’ aplikaciju na viberu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predstaviće u ponedjeljak, 17. juna čet bot /chat bot/ aplikaciju Ministarstva na viberu kao jedan od novih modela direktne komunikacije MUP-a sa građanima, a samim tim i informisanja. Tom prilikom biće predstavljen i nova internet stranica Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Srpske. Predstavljanje čet bot aplikacije i nove internet