Vijesti 01.06.2021.

DONACIJA IZ SRBIJE Iduće sedmice na račun Grada leći će 2,2 miliona evra za izgradnju škole

ČITANJE: 1 minuta

Gradinačelnik Draško Stanivuković je rekao da bi na račun Grada najkasnije iduće sedmice trebalo leći 2,2 miliona evra za izgradnju škole u Adi.

U pitanju su sredstva koje Banjaluka treba dobiti od Republike Srbije.

On je o realizaciji ovog projekta govorio tokom rasprave oko zaduženja grada Banjaluka, gdje se vodila diskusija oko toga koliko je koji gradonačelnik zadužio grad Banjaluku i izgradio u gradu.

Stanivuković je rekao da bi na račun Grada najkasnije iduće sedmice trebalo leći 2,2 miliona evra za izgradnju škole u Adi.

Stanivuković je naveo da se odbornici skupštinske većine uglavnom hvale realizacijom projekta koji je finasirala Vlada RS, piše Srpskainfo.

Kazao je da je Banjaluka pokrenula ogromne procese i najavio da će u junu biti pokrenut međunarodni javni poziv za odabir idejnog riješenih za najveći gradski park.

– Ide raspisivanje javnog poziva za odabir izgleda Centralnog spomen obilježila ali neće ići medjunarodne javni poziv, jer ne želimo da neko iz inostranstva određuje kako će izgledati taj spomenik – kazao je Stanivuković.

Kazao je da se izgraditi vidikovac na Banj brdu, stadion i atletska staza.

– Sve to možemo početi. Pokrenut je i tender za nabavku besplatnih udžbenika, a gradićemo i dvoranu za borilačke sportove i dajak pristanište, napravićemo skakaonu na Vrbasu – kazao je on.

(E.M)