DOPRINOSI UPLAĆENI FONDU PIO: Uvezan staž radnicima Urbanističkog zavoda RS i još četiri firme

Fondu PIO RS uplaćeno je ukupno 2.331.164,02 KM za socijalno zbrinjavanje radnika u Srpskoj, odnosno na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i povezivanje staža radnika, a na osnovu odluke Vlade RS od 30. decembra prošle godine.

– Od toga je 134.505,59 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 23 radnika iz 14 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda u novembru prošle godine, i koji sa ovom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Preostali dio od 2.196.658,43 KM raspoređuje se za uplatu doprinosa za sve radnike u preduzećima AD Industrija konfekcije „Novoteks“ iz Trebinja, AD „Izvor“ iz Bileće, DP za unutrašnju i vanjsku trgovinu „Kozaralijek“ iz Prijedora, Urbanistički zavod Republike Srpske a.d. iz Banja Luke i JODP Kulturni, sportski i rekreativni centar iz Bratunca. Ovim su u potpunosti izmirene obaveze za sve radnike u navedenim preduzećima – saopšteno je iz Fonda PIO RS.

Radnici za koje su uplaćeni ovi doprinosi mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u Fonda PIO RS, odnosno u nadležnoj poslovnici Fonda.

(Srpskainfo)

Servisne informacije za 4. april 2020. godine

Servisne informacije za subotu 4. april 2020. godine: Policijska uprava Na teritoriji grada u proteklih 24 sata  zabilježeno je jedno krivično djelo i to oštećenje tuđe stvari. Javni red i mir narušen je osam puta. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda, povrijeđenih lica nije bilo. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledano je 40 odraslih

Bill Gates će finansirati izgradnju sedam fabrika za proizvodnju vakcina protiv koronavirusa

Koronavirus hara svijetom, ali ono što posebno zabrinjava je nedostatak vakcine ili lijeka koji je namijenjen liječenju bolesti koju izazove kroonavirus. Jedan od najpoznatijih preduzetnika Bill Gates želi na vrijeme djelovati i finansirati izgradnju proizvodnih kapaciteta za one kandidate koji razviju vakcinu. Kako piše Business Insider, Gates je taj plan saopštio u jednoj od emisija

Gradski tamburaški orkestar muzikom pruža podršku u borbi protiv koronavirusa

Večeras je u Banjaluci trebao početi 19. Evropski festival trzalačkih instrumenata “Veče uz tamburu 2020”, koji je otkazan zbog situacije uzrokovane koronavirusom. Umjesto festivala Gradski tamburaški orkestar će narednih dana svojom muzikom pružiti podršku svima u borbi protiv korona virusa. Poslušajte njihovu izvedbu poznate italijanske pjesme “L'Italiano”:

DODIK: Mobilna bolnica ostaje u vlasništvu Vlade

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme. Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM. “Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da