Vijesti 17.03.2017.

Dostavite prijedloge na regulacione planove za uže područje grada

ČITANJE: 2 minute

Gradska uprava poziva građane koji žive u užem gradskom području i druge zainteresovane da dostave svoje prijedloge na reviziju Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banje Luke. Skupština Grada, na prijedlog gradonačelnika Igora Radojičića, na sjednici održanoj 28. februara i 6. marta, donijela je odluku o reviziji ovog Regulacionog plana.

Revizijom Plana biće obuhvaćen prostor koji se nalazi između ulica: Aleje Svetog Save, Vuka Karadžića, Jovana Dučića, Grčke ulice, Nikole Tesle, Kninske ulice, Bulevara Cara Dušana, Kralja Petra I Karađorđevića, Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, rijeke Crkvene, ulica Gorana Radulovića Bimbe i Vase Pelagića, u površini od 49,74 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i mjesnih zajednica Centar 1, Centar 2 i Bulevar. Obuhvat Plana objavljen je i na zvaničnoj internet stranici Grada Banja Luka (Rubrika: Regulacioni planovi).

Ovo je prilika da se sugrađani uključe u izradu planskog rješenja centralnog područja grada na samom početku kroz dostavljanje svojih prijedloga i sugestija.

Svi prijedlozi se mogu dostaviti Gradskoj upravi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje u formi dopisa do  2. aprila 2017. godine.

Osim revizije ovog Regulacionog plana, na istoj sjednici Skupština Grada je donijela oduluku o reviziji još četiri RP, i to:
– Regulacioni plan „Centar –Zapad 1“,
– Regulacioni plan „Centar-Aleja“,
– Regulacionog plana stambenog naselja ”Borik” u Banjoj Luci,
– Regulacionog plana „Jug 3“.

U skladu sa zakonskim propisima, a u želji da ovaj proces učini što transparentnijim i da se omogući veće učešće građana, Gradska uprava poziva zainteresovane da do 2. aprila ove godine nadležnom Odjeljenju za prostorno uređenje dostave prijedloge i na pokrenute revizije ovih regulacionih planova.

Obuhvate, grafičke prikaze i mjesto gdje su izloženi ovi regulacioni planovi, pogledajte ovdje.