DR NELE KARAJLIĆ O NOVAKU ĐOKOVIĆU I KORONI: Teško je voleti nekog ko u lice kaže šta misli

Legendarni umjetnik dr Nele Karajlić, jedan je od onih koji su stali u odbranu prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića koji je na meti regionalne i svjetske javnosti jer je organizovao Adria tur u vrijeme pandemije virusa korona.

Dr Nele Karajlić oglasio se na svom Facebook profilu gdje je napisao tekst pod nazivom “O Novaku Đokoviću i koroni” u kojem je napade na srpskog tenisera uporedio sa “međunarodnim posmatračima” iz Top liste nadrealista.

“Histerija i zluradost kojom je inelektualni i sportski ‘razvijeni svet’ obasuo Novaka Đokovića i organizatore Adria tura samo pokazuje sa kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti. Srbi i Hrvati”, napisao je Nele.

Kako kaže, korona, koja je sprečila veliki triumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadne štampe i na društvenim mrežama kao jedini pobednik ovoga tura.

Njemu je, kaže, jasno zašto ne vole Đokovića.

“Teško je voleti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta oseća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu ‘novih svetskih poredaka’, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao triumf”, napisao je Nele.

Nele dalje u svojoj objavi navodi da su “dva velika viteza, Vimbldonska šampiona, Đoković i Ivanišević, pokušali da učine ono što političarima nije uspevalo poslednjih pola veka i to na ‘najvrelijem terenu’ u Zadru”.

Njihova namjera je, smatra Nele, duboko plemenita, ali je za ‘međunarodne posmatrače’ izuzetno opasna.

“Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili?  Da li je “razvijenom svetu” potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva otkuda njima pravo da se mire, i igraju tenis bez odobrenja “odozgo”?

Nele ističe, da je licemerje osnovna karakteristika Novoga sveta pokazala je i ova halabuka oko korone.

Đoković je, naglašava Nele u svojoj objavi, proglašen krivim, aklamacijom, iako niko od učesnika niti gledalaca Adria Tura nije završio na respiratoru niti je, daleko bilo, bio u smrtnoj opasnosti.

“U isto vreme, broj mrtvih od ovog opakog virusa samo u Americi dobrano premašuje broj poginulih po raznim ratovima koje “međunarodna zajednica” vodi zarad “širenja demokratije” i “odbrane ljudskih prava”, navodi on.

O Novak Djokovic i koroni.. Jedan od mojih omiljenih skečeva poslednje, predratne serije Top liste nadrealista bio je…

Gepostet von Dr Nele Karajlić am Montag, 29. Juni 2020

(A.M/banjaluka.net)

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se

DRAGOCJENA ISKUSTVA: Istaknuti banjalučki sportisti sa ministarkom Sonjom Davidović

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima, nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta. Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju

IZDATA 1.522 TURISTIČKA VAUČERA: Velika zainteresovanost za banjske centre širom Srpske

U Republici Srpskoj su u periodu od 15. juna do 3. jula ove godine izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Time je kroz projekat dodjele turističkih vaučera građanima generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Republike Srpske. Prema