Politika 02.12.2022.

Dragutin Škrebić izabran za delegata u Vijeću naroda

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SPS Teslić i član Predsjedništva SPS Dragutin Škrebić izabran je za delegata u Vijeću naroda Republike Srpske, na prijedlog Tamare Damjanović iz poslaničke grupe Socijalističke partije Srpske.

Dragutin Škrebić je rođen 1959. godine u Tesliću, gdje i živi. Oženjen je, otac dva sina, po zanimanju je diplomirani pravnik i vlasnik je “Škrebić kompani” d.o.o. u Tesliću.

Škrebić ima iskustvo kako u politici tako i u privredi, a obavljao je funkcije direktora Fabrike obuće Teslić, direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove, bio je narodni poslanik u 8. sazivu Narodne skupštine, odbornik u SO Teslić i predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske.

Predsjednik je OO SPS Teslić i član Predsjedništva SPS, a na posljednjim Opštim izborima 2022. bio je nosilac liste SPS – Socijalističke partije Srpske  – Goran Selak u IJ 5 i dobio je podršku 3013 građana.

Pored Škrebića, za delegate iz reda srpskog naroda u Vijeću Naroda izabrani su Ognjen Žmirić (SNSD), Vojislav Gligić (NDP), Živko Marjanac (SP), Marinko Dragišić (US), Ljubiša Krunić (PDP), Nikola Kovačević (SDS) i Marija Topčić Nikolić (Za pravdu i red). Vijeće naroda Republike Srpske vrši zakonodavnu vlast sa Narodnom skupštinom Republike Srpske. Zakoni i drugi propisi koje izglasa Narodna skupština, a koji se tiču pitanja vitalnog nacionalnog interesa bilo kojeg od konstitutivnih naroda stupaju na snagu tek nakon usvajanja u Vijeću naroda.