DRAKULIĆ Dostaviti prijedloge na izmjenu regulacionog plana

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da je na sjednici Skupštine grada Banje Luke, koja je održanoj 26. juna 2018. godine, donesena Odluka o izradi izmjene dijela Regulacionog plana stambenog naselja Drakulić u Banjoj Luci.

Izmjenom plana će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi uz Majevičku ulicu, površine  0,76 ha i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i u prostorijama MZ Petrićevac, petnaest dana od dana objavljivanja. Obuhvat plana objavljen je i na ovoj internet stranici.

Nadležno odjeljenje poziva zainteresovana lica, vlasnike nekretnina, korisnike prostora i učesnici u njegovoj izgradnji i uređivanju da dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištu ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu.

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Gradskoj upravi Grada Banje Luke – Odjeljenju za prostorno uređenje, u formi dopisa, do  27. jula 2018. godine.

SAJAM KNJIGE Dodijeljene nagrade najboljim izdavačima

Na 23. Međunarodnom sajmu knjige “Banjaluka 2018” u petak su dodijeljene nagrade najboljim izdavačima u nekoliko kategorija. Nagrada “Moštanica” za izdavački poduhvat godine dodijeljena je izdavačkoj kući “Obodsko slovo” iz Podgorice za zbirku “Izabrana djela Dragana Kolundžije” istoimenog autora.

(VIDEO) Rexona Active Day u najvećem gradskom parku Banjaluke

Treći po redu Rexona Active Day u Banjaluci održaće se u parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci u subotu, 15. septembra sa početkom u 11 sati. Nakon Sarajeva i Tuzle, očekuje se i veliki odziv vježbača na otvorenom u jednom od najvećih gradova naše zemlje.