Vijesti 16.08.2018.

DRAMA U BANJALUCI Preduzetnik napao kćerke poginulog borca

ČITANJE: 2 minute

Nesvakidašnji incident dogodio se danas u Srpskoj ulici u centru Banjaluke u dvorištu jedne od najstarijih zgrada u tom kvartu. Tamara i Aleksandra Dragoljević, kćerke poginulog borca, tvrde da ih je, ne prvi put, fizički napao vlasnik iz lokala u istoj zgradi, koji na sve načine, kako tvrde, “pokušava da im preotme dvorište”.

– Njegovi radnici su nam razbacali drva, koja smo kupili za zimu, posljednjih smo 500 maraka dale za to. Polomili su nam cvijeće, koje beremo da nosimo roditeljima na groblje. Kada smo pokušale da odbranimo svoje fizički nas je napao. Zvali smo policiju – kaže Tamara Dragoljević.

Njena sestra Aleksandra dodaje da je sramota da se tako postupa sa kćerkama poginulog i odlikovanog borca Vojske RS, te sumnja u korupciju.

– Policija dođe i ode, komunalni policajci kažu da nemaju niša s tim, a za kapiju i garažu u dvorištu moji roditelji su još prije rata dobili urednu dozvolu od opštine. Imamo pravo da to koristimo. Hoće da nam otmu i stan, u kome je još moja pokojna baka imala stanrsko pravo i u kojem smo nas dvije rođene. Ne možemo ga privatizovati, jer se još vodi kao društvena imovina, što je mimo svih zakona – tvrdi Aleksandra i dodaje da su se obraćale i OHR-u i da ih je lično Valentin Incko podržao, ali da njoj i sestri sve češće pristižu i “diskretne” ponude da se “presele u drugi smještaj”.

– Nismo mi na moru ni u studentskom domu da mijenjamo smještaje, ovo je naše nasljedstvo – poručuju sestre Dragoljević.

Iz policije su nam kratko odgovorili da su policijaci izašli na lice mjesta, ali da nije bilo osnova za podnošenje ni krivične ni prekršajne prijave.

(Srpskainfo)