Vijesti 22.05.2017.

Drugi dan potrage za mladićima koji su sletjeli u Vrbas

ČITANJE: 2 minute

U kanjonu Vrbasa, već dva dana ista slika. Spasioci, ronioci i policija tragaju za mladićima koji su juče na putu od Jajca ka Banjaluci, autom sletjili sa puta.

Svjedoci su ispričali da se sve dogodilo oko podneva i da su odmah zvali pomoć. Policija je ubrzo stigla na lice mjesta.

“Mi smo oko 18 sati juče uspjeli izvaditi vozilo iz vode. U vozilu se nalazila jedna osoba na mjestu suvozača, tako da smo utvrdili njen identitet. Vidjeli smo da da je vozilo registrovano i provjerili smo da se radi o vozilu koje je registrovano na području Sarajevskog kantona”, kaže Bare Pršlja, načelnik policijske uprave Jajce.

Prema informacijama sa terena, zvaničan uzrok saobraćajne nesreće koja se juče desila na putu od Jajca prema Banjaluci, zasada još nije poznat.

Ono što je poznato, je da jedino pronađeno tijelo pripada 26- godišnjem Abdurahmanu Ljevakoviću.

Iz policije potvrđuju, da je Abdurahman sin sarajevskog muftije, Enesa Ljevakovića. Riječ je, kažu o mladiću koji je bio ugledni član Islamske zajednice i koji se bavio naukom. U vozilu je putovao sa dva prijatelja čiji identitet, policija ne otkriva. Zato otkrivaju da su neki od svjedoka nesreće, pokušali da pomognu, ali bez uspjeha.

“U međuvremenu je stigao još jedan poziv, da jedna osoba se nalazi u koritu rijeke Vrbas i da traži pomoć. Očevidci su pokušali, po onim informacijama do kojih smo došli, pokušali su pružiti pomoć na bilo koji način, međutim to je kratko trajalo, i lice je nestalo”, rekao je Pršlja.

Tri mladića koja su krenula iz Sarajeva, bili su prijatelji iz školskih klupa a namjeravali su da u Banjaluci posjete Ferhadiju. Njihove porodice i prijatelji i danas nijemo stoje u kanjonu Vrbasa.

(ATV)