Politika 28.01.2023.

Dubravac: Sarajevska deklaracija o osudi tri prsta – nastavak satanizacije Srba

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Željko Dubravac izjavio je da je deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo o osudi dizanja tri prsta beskrupulozan nastavak satanizacije Srba.

– Ovo je nepoštovanje kulture jednog od najstarijih naroda koji na ovom prostoru ima prebogatu kulturu, pismo i jezik, što je mnogima trn u oku – poručio je Dubravac.

Dubravac je oštro osudio deklaraciju, te pozvao da se ona opozove i stavi van snage, što bi, kako kaže, bio razuman gest koji pruža nadu da je međusobno uvažavanje i poštovanje različitosti moguće u BiH, saopšteno je iz DNS-a.

Naglasio je da je neviđena ostrašćenost sarajevskih političara koji su s negodovanjem doživjeli podignuta tri prsta lidera DNS-a Nenada Nešić ispred zgrade zajedničkih institucija, dobila svoj najgori oblik donošenjem deklaracije Skupštine Kantona o osudi podizanja tri prsta.

– To je izrazito drzak i do sada nezabilježen primjer političkog totalitarizma. Opšte je poznato da se ljudi širom planete pozdravljaju na različite načine, gestikulacijama, sa jednim prstom – podignutim palcem na gore, sa dva prsta, sa tri prsta, sa otvorenom rukom ili zatvorenom šakom…Dakle, različite kulture, različiti pozdravi – zaključio je Dubravac.

(A.M.)