Vijesti 19.10.2018.

DVA KOBNA UBODA Mladić ubijen šrafcigerom zbog pjesme

ČITANJE: 3 minute

Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice juče je u centru Banjaluke šrafcigerom nasmrt uboden u vrat i glavu u okršaju dvije grupe mladića, koje su se prethodno sporječkale pošto su nesrećni Dubičanin i njegovi drugovi pjevušili ispred lokalne pekare.

Navodi to izvor “Nezavisnih” blizak istrazi, koji dodaje da su uhapšeni Goran Bilčar (27) iz Trna, opština Laktaši, koji je osumnjičen da je ubo Milovanovića, i njegov poznanik i vršnjak Marko Mihajlović iz Banjaluke, koji će, moguće je, biti svjedok u predstojećem procesu.

Šta je do sada pokazala istraga

Izvor “Nezavisnih” dodaje da dosadašnja istraga pokazuje da je Milovanović sa četvoricom drugova došao u noćni provod u Banjaluku i onda su oko tri sata svratili do pekare u Ulici Nikole Pašića.

“Tu su već bili Bilčar i Mihajlović te još jedan mladić. Bojan i njegovi drugovi su pjevušili, a ovi su ih pitali zašto pjevaju i da li su muzičari. Potom su se sporječkali. Oni se, inače, ne poznaju”, pojašnjava izvor “Nezavisnih”.

Utom su, kako ističe sagovornik blizak policiji, Milovanović i njegovo društvo otišli FIAT-om, a ubrzo zatim u BMW su sjeli Bilčar i Mihajlović, dok je njihov poznanik ostao.

“Međutim, kako to pokazuje dosadašnja istraga, grupa iz FIAT-a presrela je Bilčara i Mihajlovića kod parka Kupusište i tu je došlo do nove svađe. U toj opštoj pometnji, kako se zasad sumnja, Bilčar je uzeo šrafciger, koji je potom zario Milovanoviću u vrat i glavu”, pojašnjava sagovornik.

Krvavi obračun šokirao je i Banjaluku i Kozarsku Dubicu

Ovaj krvavi obračun šokirao je i Banjaluku i Kozarsku Dubicu, gdje Milovanovića svi opisuju kao pristojnog mladića koji ni mrava ne bi zgazio.

“Cijeli grad ga poznaje. U brojnim kafićima u Kozarskoj Dubici danas se ne pušta muzika. Ne sjećam se kad je kod nas vladao ovoliki šok. On je bio duša od čovjeka. Radio je kao obezbjeđenje u jednoj banci, ali je bio i DJ u kafićima”, ispričao je danas za “Nezavisne” izvor iz Kozarske Dubice.

Neopisiva tuga vlada u Ulici Vuka Karadžića u dubičkom naselju Morava, gdje je ovaj mladić živio. Njegovu kuću posjećuju rodbina i brojni prijatelji, skamenjeni od bola. Ne mogu prihvatiti da Bojana više nema. U Kozarskoj Dubici danas je dan žalosti.

“Zavladao je šok u Kozarskoj Dubici, pogotovo jer se radi o mladom čovjeku, sinu jedincu. Radi se o dobrom mladiću, majka mu je sama ostala. Odlučili smo da proglasimo dan žalosti, i zbog majke i mladića. Baš je tužna slika u Dubici vladala danas”, rekao je za “Nezavisne” opštinski načelnik Radenko Reljić.

Krvavoj svađi kumovao i alkohol

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da je u Ulici Nikole Pašića do obračuna više lica došlo oko 3.15. Uviđaj je obavio dežurni tužilac Radenko Janković, zajedno sa policijom.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a naložena je i obdukcija tijela Milovanovića, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, rekli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Inspektori su, kako saznajemo, u posjedu video-snimaka sa bezbjednosnih kamera pa će im ti dokazi pomoći pri daljoj istrazi. Postoje tvrdnje da je ovoj krvavoj svađi kumovao i alkohol.

(Nezavisne)