Magazin 03.05.2018.

DVIJE GODINE OD SMRTI JADRANKE STOJAKOVIĆ Oplemenila jedno vrijeme i ljude

ČITANJE: 1 minuta

Dvije su godine od kad nas je napustila naša Jaca, otišla na neko ljepše mjesto, sigurna sam! Često osjetim da je tu, nedostaje, napisala je juče pjevačica Maja Tatić povodom dvije godine od smrti poznate kantautorke Jadranke Stojaković.

 

S bolešću motornog neurona, koja joj je ustanovljena nakon nesrećnog pada na bini 2009. godine u Japanu, Jadranka se borila sedam godina, a bitku je izgubila 3. maja 2016. godine.

Ostala je upamćena kao pjevačica koja je nježnim emocijama i pjesmama koje ćemo zauvijek pamtiti oplemenila jedno vrijeme, ljude i narode, budila je osjećaj za dobrotu, nježnost, umjetnost i približila nam na najskladniji način ono što je i sama najviše voljela – svoje pjesme.

Jadranka Stojaković je rođena 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela karijeru. Dio života provela je u Japanu, tačnije 23. godine, gdje se počela baviti slikarstvom. Zanimljivo, to joj je originalna profesija, mada ju je region upoznao kao pjevačku i kantautorsku zvijezdu.

Posljednje dane života provela je u Banjaluci, u Domu za starije osobe “Ivan Pavao II”. Sahranjena je s gitarom, dok su na Novom groblju u banjalučkom naselju Vrbanja odzvanjale melodije njenih pjesama.

Tokom rada na sceni Jadranka je ostavila vanvremenske hitove, poput “Što te nema”, “Ima neka tajna veza”, “Sve smo mogli mi” i druge.

(Nezavisne)