Vijesti 03.07.2022.

EMOTIVNI OPROŠTAJ OD NOVINARKE: Održana komemoracija Suzani Rađen – Todorić, prisutnima se obratila i njena kćerka

ČITANJE: 1 minuta

Komemoracija povodom smrti Suzane Rađen – Todorić, urednice BN TV održana je danas u bijeljinskom Centru za kulturu.

U ime kolega od Suzane Rađen – Todorić oprostio se Slobodan Durmanović, urednik i novinar BN TV i jedan od njenih najbližih saradnika.

– Suzana je utemeljila informativne program BN TV i godinama se trudila da održi novinarske standarde. Bilo je teško izdržati napade i etiketiranja, ali je Suzana imala snagu da istraje na svom putu – rekao je Durmanović.

Na komemoraciji pristupnima se obratila i kćerka Suzane Rađen – Todorić, Mia.

– Otkako sam se rodila znala sam da sam po nečemu posebna, po tome što me je rodila Suzana Rađen – Todorić. Prije svega,  ona je bila kćerka, majka i supruga, simbol časti i dostojanstva – rekla je Mia.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je Bijeljina smrću  Suzane Rađen – Todorić ostala bez velikog profesionalca i patriote.

– Suzana je bila uzor, neko ko se istinski borio za pravdu u vremenima kada je teško razlikovati istinu od neistine i pravdu od nepravde. Bila je jedinstvena, odmjerena i odsječna. Do istine je dolazila na taj način, a ta istina je od goruće važnosti za svakog čovjeka – rekao je Petrović.

Od Suzane Rađen – Todorić, pored porodice, oprostile su se i brojne kolege, prijatelji,  predstavnici GU Bijeljina i brojne ličnosti iz javnog i političkog života Republike Srpske, piše BN portal.

Dugogodišnja urednica BN TV Suzana Rađen Todorić sahranjena je danas u 13 časova na gradskom groblju u Pučilama u Bijeljini.

Suzana Rađen Todorić preminula je u petak, nakon kraće bolesti, u bolnici u Bijeljini.

(N.S)