Vijesti 26.12.2018.

EPILOG PROTESTA Ćulum: Dva policajca lakše povrijeđena, privedeno nekoliko osoba

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su tokom jučerašnjih dešavanja u vezi sa slučajem “Dragičević” u Banjaluci lakše povrijeđena dva policajca, a da je nekoliko osoba procesuirano i privedeno u banjalučku Policijsku upravu. 

– Policija je postupala u skladu sa zakonom. Za večeras nemamo još nikakvih najava okupljanja, ali pratimo situaciju, pogotovo Policijska uprava Banjaluka koja će ispratiti dešavanja na terenu – rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi sa jučerašnjim dešavanjima u Banjaluci i stav da na sto treba vratiti reformu policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica, Ćulum je istakao da ta nastojanja traju nekoliko godina, ali da reforme policije neće biti.

– Napadi na policiju Republike Srpske su posebno izraženi u ovoj godini. Od početka godine bilo je raznih priča kada je riječ o policiji Srpske – od izmišljenih afera, paraobavještajnih, parapolicijskih i paravojnih formacija, ‘Srpske časti’ i naoružavanja policije. Reforme policije neće biti, uprkos nastojanjima iz Sarajeva, niti za to ima razloga – naglasio je Ćulum.

Prema njegovim riječima, sve policijske agencije imaju svoje ustavne i zakonske nadležnosti i to samo treba da se poštuje.

(Srna)