Evropska banka za obnovu i razvoj i Addiko Bank uvele novu kreditnu liniju za mala i srednja preduzeća

EBRD i Addiko Bank Banjaluka potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za mala i srednja preduzeća, čime je nastavljena višegodišnja uspješna poslovna saradnja.

Dodatni kreditni fond u iznosu od tri miliona evra biće na raspolaganju malim i srednjim preduzećima – postojećim i novim klijentima Addiko Bank Banjaluka.

“Naše opredjeljenje u segmentu poslovanja s pravnim licima su mala i srednja preduzeća, na koja smo fokusirani i za koja vjerujemo da su okosnica razvoja ove zemlje. Bitno je naglasiti da će se kreditna sredstva isključivo koristiti za projekte namijenjene lokalnom razvoju, u skladu s našom poslovnom strategijom, pri čemu će se sredstva koristiti primarno u nerazvijenim i ruralnim područjima, za finansiranje projekata koji su usklađeni s propisima zaštite okoliša, ali i ostalom zakonskom regulativom”, istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank Banjaluka, te izrazio zahvalnost EBRD-u na podršci daljem rastu i širenju poslovanja Addiko banke u ovom ciljnom segmentu i na ovom tržištu.

Jan Braun, direktor predstavništva EBRD-a za BiH, izrazio je zadovoljstvo saradnjom s Addiko bankom, kako u kreditiranju privrede, tako i u trade finance uslugama, u kojem je Addiko banka napravila značajan iskorak tokom protekle godine.

(Nezavisne)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju