Magazin 20.09.2021.

EVROPSKA SEDMICA MOBILNOSTI: Izložba studentskih radova

ČITANJE: 1 minuta

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, sutra, 21. septembra biće otvorena izložba radova studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta pod nazivom „15 kilometara biciklom“. Otvaranje je zakazano za 12.00 časova u Univerzitetskom gradu.

Tokom vikenda, takođe u okviru aktivnosti pripremljenih za Evropsku sedmicu mobilnosti, panoramski mini bus je u subotu vozio besplatno sve zainteresovane na Banj brdo. Oni koji su tog dana pješačili do ovog izletišta, simbolično su nagrađeni promotivnim majicama.

Održano je i filmsko veče u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu.

Centralni događaj, kao i svake godine je Dan bez automobila koji se obilježava 22. septembra. Tog dana, u našem gradu biće održana biciklijada u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada Banja Luka.

Predavanje o urbanoj mobilnosti

Predstavnici Gradske uprave tokom dana održaće predavanje o urbanoj mobilnosti u Osnovnoj školi „Georgi Stojkov Rakovski“, kako bi se djeca upoznala sa osnovnim pojmovima mobilnosti. Prigodne poklone za školarce pripremio je Tržni centar „Delta planet“.

(E.M)