Sport 13.12.2022.

Fantastičan rezultat za “KRAKEN BJJ Banja Luka” na državnom prvenstvu u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Četiri takmičara kluba KRAKEN Brazilian Jiu Jitsu – Banja Luka nastupili su na prvom državnom prvenstvu brazilske džiu džice u Sarajevu organizovanog od strane BJJ saveza BiH.

“Naš tim KRAKEN BJJ je ostvario fantastičan rezultat, od ukupno devet borbi imali smo osam pobjeda i jedan poraz. Te smo kući u Banja Luku donijeli tri zlatne medalje i jedno srebro. Ovim takmičenjem smo zatvorili sezonu i nakon kratkog predaha ulazimo u pripreme za narednu takmičarsku sezonu”, kazali su i Kluba.

Sebastian Čolić (Junior II – Bijeli pojas – kategorija do 56 kg) osvojio je prvo mjesto. Filip Duduković (Junior III – Zuti pojas – kategorija do 42 kg) takođe prvo mjesto.  Djordje Novković (Odrasli – Bijeli pojas – kategorija do 82 kg) osvojio je prvo mjesto, a Sergej Dogan (Junior II – Zuti pojas – kategorija do 42 kg) osvojio je drugo mjesto.

BJJ je samoodbrambena vještina koja koristi principe poluga, uglova, pritiska i momentuma kao i poznavanje ljudske anatomije kako bi se postiglo nenasilno primoravanje protivnika na predaju. Fokusiran je na skraćivanje distance i bliski kontakt, tehnike kontrole i primjene gušenja i manipulacija zglobova.

Iz KRAKEN Brazilian Jiu Jitsu – Banja Luka kažu da je brazilska dziu dzica relativno mlad sport na našim prostorima, a ovo je, kako navode, bilo prvo drzavno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

(A.M.)