Vijesti 09.05.2020.

Federalni inspektori izdali 985 rješenja o zdravstvenom nadzoru i ograničenom kretanju

ČITANJE: 1 minuta

Na graničnim prelazima na području FBiH izdato je 985 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Federalni sanitarni inspektori juče su izdali 725 rješenja o izolaciji, 203 rješenja za vozače, 20 rješenja za pogranične i 37 za prekogranične radnike.

Do sada su federalni sanitarni inspektori izdali 34.308 rješenja o ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana.

Direktor Uprave Anis Ajdinović rekao je da nastavljaju provoditi mjere na suzbijanju širenja virusa korona u skladu s naredbama i odlukama nadležnih organa i tijela na nivou FBiH odnosno BiH.

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora je, prema dosad dostupnim podacima, od početka primjene mjera obuhvaćeno ukupno 3.787 lica – državljana BiH s prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prelaza koji se nalaze na području FBiH.

Spiskovi s njihovim imenima i adresama blagovremeno su dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na dalje postupanje i provođenje, odnosno kontrolu provođenja mjera izolacije/karantina.

Isto vrijedi i za 383 lica – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Danas ističu mjere iz 797 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do juče je za ukupno 27.922 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

(Srna)