Magazin 21.05.2019.

Festival cvijeća od 31. maja do 2. juna

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki festival cvijeća, biće održan od 31. maja do 2. juna na Trgu Krajine i Parku „Petar Kočić“, u okviru „Proljeća u Banjaluci“.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da će na festivalu učestvovati izlagači koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvijetnih aranžmana, opereme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal.

-Festival cvijeća, drugi po redu, dobra je prilika da se naš grad promoviše kao grad zelenila, ali je i dodatni sadržaj kako za naše sugrađane tako i za turiste koji se tog vikenda očekuju u velikom broju s obzirom na to da se tada održava i Ćevap fest – naglasili su iz odjeljenja.

Predviđeno je da uz izložbu cvijeća, festival sva tri dana bude prodajnog karaktera, gdje će posjetioci imati priliku da kupe cvijeće po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka.

Festival će za posjetioce biti otvoren od petka 31. maja u 10.00 časova.

Banjalučki festival obnovljen je prošle godine po uzoru na manifestaciju, koja se nekada održavala u našem gradu i bila je poznata i cijenjena na teritoriji cijele bivše Jugoslavije.